• First Top Stories

    Πώς αποχαιρετούν οι ξένοι ηγέτες τον Φιντέλ Κάστρο: Σύμβολο μιας εποχής

    • NewsRoom
    πουτιν ολαντ

    Βλάντιμιρ Πούτιν, Φρανσουά Ολάντ


    Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση”, στις “ελπίδες” και τις “διαψεύσεις” της, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κουβανού ηγέτη.

    Ο Φιντέλ Κάστρο “ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ολάντ. “Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας”.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντας τον Κουβανό ηγέτη “σύμβολο μιας εποχής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

    “Αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας”, δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, προσθέτοντας πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας “ειλικρινής και πιστός φίλος” της Ρωσίας.

    Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο ως “ένα μεγάλο φίλο του Μεξικού”, ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, τον χαρακτήρισε ως έναν “αιώνιο σύντροφο”, μεταδίδει το BBC.

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: “Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν’ ακολουθήσουν την κληρονομιά του”.

    Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε: “Ο Φιντέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις, πάνω του”, σύμφωνα με το BBC.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στα “κόκκινα δάνεια” – Τι αλλαγές φέρνει η Τρόικα στο νόμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαπραγμάτευση: Στο… περίμενε την κυβέρνηση οι Θεσμοί – Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου φοβούνται… προσευχόμενοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπενουά Κερέ: Δεν εξετάζεται τέταρτο μνημόνιο



    ΣΧΟΛΙΑ