• First Top Stories

    ΠΝΟ: Κάλεσμα Κουρουμπλή για νέα συνάντηση – Σφοδρή επίθεση από τουριστικούς πράκτορες

    Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Μια νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την αποτυχία της σημερινής συζήτησης μαζί τους η οποία οδήγησε στην παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ναυτικών μέχρι την Πέμπτη.

    Μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ο κ. Κουρουμπλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσα και κατά τη σημερινή συνάντηση στην ΠΝΟ, πιστεύω ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας. Καλώ την ΠΝΟ να λάβει υπόψη τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της, και να συμβάλλει άμεσα στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή».

    Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, η ΠΝΟ αποφάσισε να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τις σαφείς δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών και ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εξομοίωσης, όπως ισχυρίζεται η ΠΝΟ.

    Την ίδια ώρα, επίθεση προς την ΠΝΟ εξαπολύει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA) με αφορμή τον αποκλεισμό 2.500 μαθητών από διάφορα σχολεία της χώρας στην Κρήτη, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδρομή.

    Η FEDHATTA κατηγορεί την Ομοσπονδία για “εσκεμμένη ομηρία των μαθητών και των επιβατών, και για μετατόπιση ευθυνών”

    «Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τόσο για την επιλογή του χρόνου πραγματοποίησης της απεργίας, όσο και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποκλειστική υπεύθυνη είναι η ΠΝΟ, καθώς γνώριζε και γνωρίζει το πρόβλημα που έχει προκύψει στη μεταφορά χιλιάδων μαθητών. Κάθε Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί τις εξελίξεις, μπορεί κάλλιστα να υποθέσει ότι η ομηρία των μαθητών όσο και του επιβατικού κοινού στα νησιά είναι εσκεμμένη» τονίζει ο Σύνδεσμος.

    «Ας μη σφυρίζουν λοιπόν αδιάφορα μετατοπίζοντας τις ευθύνες μονομερώς, καθώς τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και δημιουργούνται ώρα με την ώρα, αφορούν ανήλικους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους συνοδούς καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών τους, τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες στη νησιωτική Ελλάδα, οι οποίες καλούνται να επωμιστούν τις οικονομικές και άλλες συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία» προσθέτει η FEDHATTA.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση στην Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε μέσο συνεννόησης για την εξομάλυνση της κατάστασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άκαρπη η συνάντηση της ΠΝΟ με τον Π. Κουρουμπλή – Δεμένα τα πλοία μέχρι την Πέμπτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος στα λιμάνια! Νέες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΠΝΟ



    ΣΧΟΛΙΑ