• First Top Stories

    Εθνικό πένθος στη Ρωσία κήρυξε ο Πρόεδρος Β. Πούτιν μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ

    • NewsRoom
    Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν


    Εθνικό πένθος τη Δευτέρα 26/12 κήρυξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη μνήμη των 92 θυμάτων της τραγωδίας που προκάλεσε η συντριβή του Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα ανήμερα των Χριστουγέννων.

    «Αύριο (26/12) θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι «δεν έχουν ενδείξεις» ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

    Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.

    ΤουπόλεφΥπενθυμίζεται ότι το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27 (τοπική ώρα), δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

    Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 92 άνθρωποι: 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ αυτών ήταν περισσότερα από 60 μέλη της χορωδίας Αλεξαντρόφ, εννέα δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί και η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια», Ελιζαβέτα Γκλίνκα, που ήταν πολύ γνωστή στη Ρωσία ως «Δρ. Λίζα».

    Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί δέκα πτώματα.

    Τουπόλεφ

    Ο Πούτιν διέταξε νωρίτερα την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή ερευνών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια της συντριβής. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέθεσε τη διέυθυνση αυτής της επιτροπής στον υπουργό Μεταξορών Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος αναμένεται να πάει από σήμερα στην περιοχή του δυστυχήματος.

    Ακόμη, ο γενικός γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα Όλεγκ Μπρεντίχιν (λόγω απουσίας του πρέσβη) και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει προς τον Ρώσο Πρόεδρο καθώς και προς τις οικογένειες των θυμάτων τα θερμά του συλλυπητήρια για την αεροπορική τραγωδία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χριστουγεννιάτικη τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα: Συνετρίβη Τουπόλεφ με 92 επιβάτες 2 λεπτά μετά την απογείωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέραντος θρήνος: Δείτε ποια ήταν η χορωδία Αλεξαντρόφ που επέβαινε στο μοιραίο Τουπόλεφ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικό! Το video της τελευταίας απογείωσης του ρωσικού Τουπόλεφ



    ΣΧΟΛΙΑ