• First Top Stories

    Αλαλούμ με τα πλοία: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί; – Τι απαντά η ΠΝΟ

    • Αθηνά Λαρδή


    Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 13:30 για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της. Πηγές αναφέρουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεων και επαναφοράς των συνδικαλιστών σε θέση επιφυλακής, ενόψει των τελικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

    Πάντως, φαίνεται πως η απεργία θα λήξει απόψε τα μεσάνυχτα μαζί με την 24ωρη της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Γιατί ενδέχεται η ΠΝΟ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις

    Η 48ωρη απεργία των ναυτικών έληξε στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης. Από εκείνη την ώρα το ναυτικό συνδικαλιστικό κίνημα συμμετέχει πλέον στη γενική απεργία. Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό δεν υπάρχει απόφαση της ΠΝΟ για συνέχιση των κυλιόμενων 48ωρων αφού η απεργία τους έληξε στις 06:00 το πρωί. Από την άλλη, η απεργία των ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ είναι μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οπότε αναμένεται να λήξει και η απεργία των ναυτικών.

    Τι λέει η ΠΝΟ

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) δηλώνει πως συνεχίζει κανονικά την απεργία της και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Συγχρόνως, καταγγέλει τον υπουργό Ναυτιλίας για «δήθεν» δεσμεύσεις υπέρ της λύσης των προβλημάτων τους, αλλά και ότι προσπαθεί να τους φέρει απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πορείες, συλαλλητήρια και “φρένο” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνθέτουν το σκηνικό της Αθήνας για σήμερα! Υπομονή…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το μυστικό: Πώς θα ανταλλάξουν οι τράπεζες τα ομόλογα 30 δις ευρώ του EFSF



    ΣΧΟΛΙΑ