• First Top Stories

    Α. Τσίπρας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο (video)

    Αλέξης Τσίπρας Μάλτα

    Ο Αλέξης Τσίπρας στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό, Μάλτα


    Ξεκάθαρη απάντηση προς τη Τουρκία έστειλε από τη Μάλτα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

    «Θέλω να είμαι σαφής, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα καθώς και επίσης και η αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στο διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

    Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα.»

    «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά.»

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μέτωπο των διαπραγμάτευσης αναφερόμενος και πάλι εναντίον της πολιτικής λιτότητας. «Δεν μπορούν να αποφασίζουν κάποια εξωθεσμικά όργανα σε κλειστές πόρτες» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να δημιουργεί περισσότερες κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει». Πρόσθεσε δε ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί μπροστά σε πολύ κρίσιμα διλήμματα το επόμενο διάστημα αν δεν αλλάξει πολιτική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα αποφάσισαν οι 28 για το μεταναστευτικό – Το τελικό κείμενο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με την Μέρκελ για τις τουρκικές προκλήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα τουρκική πρόκληση: Η Κως είναι αποστρατικοποιημένη, παράνομη η άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί



    ΣΧΟΛΙΑ