• First Top Stories

    Τι απαντά ο Τ. Πετρόπουλος στο mononews για το ασφαλιστικό “δώρο” στις δικηγορικές εταιρείες

    Πετρόπουλος

    Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος,


    Τις δικές του εξηγήσεις επιχειρεί να δώσει ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, αναφορικά με τα σοβαρά ερωτήματα, που εγείρει η πρωτοφανής εξαίρεση συνεργατών δικηγορικών εταιρειών με μπλοκάκι, οι οποίοι καλούνται πλέον να πληρώνουν οι ίδιοι το σύνολο των εισφορών τους.

    Ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος, απαντώντας στο δημοσίευμα του mononews ανέφερε σχετικά:

    “Με έκπληξη πληροφορήθηκα την αναφορά της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, και τα σχετικά δημοσιεύματα που την αναπαρήγαγαν, για την εγκύκλιο (Φ 80000/οικ. 2460/106/2017) που αφορά τους συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών, οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

    1) Οι δικηγόροι διέπονται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων και δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Για αυτόν τον λόγο δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των εξαρτημένων εργαζομένων που αμείβονται με ΔΠΥ. Τυχόν ένταξή τους στην κατηγορία των εξαρτημένων εργαζομένων θα επέφερε απαγορευμένη κατάργηση της θεσμικής ανεξαρτησίας των δικηγόρων. Όσοι υποστηρίζουν τα αντίθετα, θα όφειλαν να διαβάσουν τις διατάξεις του Κώδικα περί έμμισθης εντολής. Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δεν διατυπώθηκε αντίθετη άποψη από αυτήν που εκφράζει το υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

    2) Αιτήθηκα την διακοπή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 8-4-2015, λόγω της τοποθέτησής μου στην θέση του διοικητή του ΟΑΕΕ και στις 21-4-2015 έπαψε η σχέση μου ως διαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας “Αναστάσιος Π. Πετρόπουλος και Συνεργάτες”. Στις 23-9-2015 ανέλαβα καθήκοντα υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και την 1-10-2015 κατατέθηκε αίτηση προς την αρμόδια ΔΟΥ για την διακοπή της λειτουργίας της εταιρείας, η οποία διεγράφη από το μητρώο του ΔΣΑ και έκτοτε έπαψε να υπάρχει.

    Τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλοι οι δικηγόροι απασχολούνταν με πάγια αντιμισθία και η εταιρεία κατέβαλλε το σύνολο των εισφορών τους, βρίσκονται επίσης στα σχετικά μητρώα του ΔΣΑ. Συνεπώς, με μία απλή έρευνα ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

    Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα εκλαμβάνονται μόνο ως χαλκευμένα και συκοφαντικά, ως αντίδραση στις προχθεσινές αναφορές μου, με τις οποίες αποκάλυπτα την πολιτική που σχεδιάζει η ΝΔ σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Μητράκος: Τέλος στην πτώση των τιμών των ακινήτων – Ανάκαμψη του real estate

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Το υψηλό ποσοστό ανεργίας αποτελεί «σπατάλη πόρων»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Ανάσα” στα ελληνικά ομόλογα – Υποχωρεί η απόδοση στα 2ετή κάτω από το 9%



    ΣΧΟΛΙΑ