• First Top Stories

    Σοκάρει Τούρκος βουλευτής: “Θέλετε πόλεμο; Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου!”

    • NewsRoom


    Τα έχουν… χάσει οι Τούρκοι ή το θέμα είναι σοβαρό; Τούρκος βουλευτής, μετά την κίνηση του Καμμένου να πάει με ελικόπτερο στα Ίμια και να ρίξει στεφάνι για τους τρεις Έλληνες ήρωες που σκοτώθηκαν, βγήκε στο twitter, απειλώντας την χώρα μας με πόλεμο!

    Ο εν λόγω… κύριος, λέγεται Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ. Είναι βουλευτής Σμύρνης του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας. Και… έφτασε στο σημείο να απειλήσει ακόμα και με πόλεμο τη χώρα μας, με ανάρτησή του στο Twitter.

    Έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής: «Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε!».

    Να σημειωθεί τέλος ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε αναφερθεί και εχθές στο θέμα με αναρτήσεις του, σημειώνοντας τα εξής: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια αλλά επειδή ο ανόητος επικεφαλής του ναυτικού τότε φοβήθηκε δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

    Δείτε τα tweets:

    husein-2

    Στο μεταξύ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, από τη δική του πλευρά ανέφερε πως «…δεν αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους. Δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δεν θα το επιτρέψουν».

    Ανέφερε ακόμα τα εξής: «Οι βραχονησίδες “Καρντάκ” (σσ όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους»…



    ΣΧΟΛΙΑ