• First Top Stories

    Πόλα Ρούπα: Θα «χτύπαγε» Μητσοτάκη και Σαμαρά

    • NewsRoom


    Γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε πως στο σπίτι της Πόλα Ρούπα βρέθηκαν αρκετές σημειώσεις για πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Freddo αλλά και το Βήμα στην ηλεκτρονική του έκδοση, στο σπίτι της στην Ηλιούπολη βρέθηκαν σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

    Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα για τα σχέδια επίθεσης σε βάρος του!

    Ειδικότερα, στα σημειώματα αυτά, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Η σύλληψη της 48χρονης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη πιθανόν να σημαίνει την αποτροπή μίας επίθεσης που θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση και μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο, δείγμα των μεγάλων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που επεδίωκε να έχει η ομάδα ανταρτών πόλης που πλαισίωνε την Πόλα Ρούπα.

    2_roupa_

    Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.

    Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

    1_roupa_



    ΣΧΟΛΙΑ