• First Top Stories

    Έξαλλος ο Καμμένος με τον Ερντογάν: Η δικαιοσύνη στη Δημοκρατία δεν ελέγχεται

    Πάνος Καμμένος Ερντογάν


    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ το Σάββατο 28 Ιανουαρίου όπου απάντησε στις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

    Ο υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί σε όσους, πέραν της Ελλάδας, έχει ήδη συμφωνήσει: «Οι απειλές του Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που έχει συμφωνήσει πέραν της Ελλάδος. Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».

    8 Τούρκοι αξιωματικοί

    Ο κ. Καμμένος συνέχισε εξηγώντας ότι «Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν οι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα, αλλά στο αν σε περίπτωση που σταλούν πίσω θα έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπεται από τη Χάρτα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τριτοκοσμικά ελέγχει τους δικαστές, αλλά με μία δημοκρατική κυβέρνηση».

    Ακόμη, ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Τουρκία στείλει βάρκες με μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, δήλωσε ότι «Τότε το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται, ζητά μέσω της Frontex να σταλούν πίσω στην Τουρκία και η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τη συνθήκη που έχει υπογράψει. Δεν είναι ελληνικό θέμα, αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απειλεί ο Ερντογάν: «Εκδώστε τα καθάρματα, αλλιώς…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η διαπραγμάτευση του τρόμου – Φόβοι για παράταση ως το φθινόπωρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βενζίνη: Στα «κόκκινα» οι τιμές – Εικόνα χάους στην αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ