• First Top Stories

    Απεργία πείνας ξεκίνησαν Ρούπα και Μαζιώτης: «Το παιδί μας δεν φταίει σε τίποτα»

    Ρούπα Μαζιώτης


    Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης διεκδικώντας να δοθεί η επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους στους συγγενείς της συλληφθείσας τρομοκράτη.

    Όπως καταγγέλλουν, η εισαγγελέας ανηλίκων αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου τους στους συγγενείς της Πόλας, «μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο τους το που βρίσκεται».

    Θέση για το θέμα πήρε και ο Μανώλης Γλέζος, κάνοντας λόγο για αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών.

    Η δήλωση της Πόλας Ρούπα

    «Απεργία πείνας ξεκινά η Πόλα Ρούπα, προκειμένου να δοθεί το παιδί της στη μητέρα και στην αδελφή της.

    Σε δήλωσή της, που διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της, η συλληφθείσα δηλώνει αμετανόητη, τονίζοντας πως οι αρχές έχουν απαγάγει το παιδί της, για να την εκδικηθούν.

    «Εγώ η Παναγιωτα Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη του συστήματος. Το παιδί το βάζουνε μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται περισσότερο επειδή θέλουν να εκδικηθούν εμένα. Εχουν απαγάγει το παιδί και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν πως θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών», αναφέρει στη δήλωσή της και προσθέτει:

    Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Οσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

    Η δήλωση του συντρόφου της Π. Ρούπα, Νίκου Μαζιώτη

    «Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται.
    Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.
    Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

    Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση.

    Νίκος Μαζιώτης
    5-1-2017»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο χιονιάς ξεκίνησε να σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα – Ποια λιμάνια είναι κλειστά, πού θα χτυπήσει μετά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σώρρας: Στον Άρειο Πάγο οι δικογραφίες που τον καίνε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόστολος Δοξιάδης: Συγκέντρωση υπέρ της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών



    ΣΧΟΛΙΑ