• First Top Stories

    «Όμηροι» χιλιάδες οδηγοί με αφορμή τα νέα διπλώματα

    • NewsRoom


    Μέγα ζήτημα έχει ανακύψει με τα νέα διπλώματα καθώς η διαμάχη κυβέρνησης και εκπαιδευτών έχει οδηγήσει σε «ομηρία» τους υποψήφιους οδηγούς.

    Οι εκπαιδευτές έχουν διαπιστώσει μεγάλα κενά και ελλείψεις στον νέο νόμο για τα διπλώματα οδήγησης με αποτέλεσμα να αντιδρούν. Εξάλλου η πολυήμερη αποχή των εξεταστών, σε συνδυασμό με τα κενά του νέου νόμου είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή των εξετάσεων επί καιρώ  και πλέον η απόκτηση διπλώματος μπορεί να γίνει μόνο από… τύχη.

    Ολες οι δυνάμεις του συστήματος φαίνεται ότι έχουν επικεντρωθεί στη διαμάχη των δύο πλευρών και όχι στην επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται, με κυριότερο το ζήτημα του ασφαλιστικού προϊόντος που θα καλύπτει τους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι θα δίνουν εξετάσεις χωρίς τον εκπαιδευτή στο αυτοκίνητο, καθώς επίσης και τα προβλήματα με τον εξοπλισμό που προβλέπεται να υπάρχει στα εκπαιδευτικά οχήματα.

     «Οι εκπαιδευτές οδήγησης φέρουν την ευθύνη της μη διεξαγωγής των εξετάσεων», καταγγέλλει το υπουργείο Μεταφορών καταγγέλλοντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) για πρωτοφανή, κακόγουστη και υποκριτική θεατρική παράσταση.

    Από τη μεριά τους οι εκπαιδευτές οδηγοί καταγγέλλουν «το υπουργείο Υποδομών ότι άτολμα και ασχεδίαστα προσπαθεί να «αλλάξει» το σύστημα εξετάσεων αγνοώντας ότι με παλιά υλικά (φθαρμένα και διεφθαρμένα) δεν κτίζεται τίποτα καινούργιο», ενώ επισημαίνει ότι οι εξετάσεις δεν διεξάγονται με υπαιτιότητα πρωτίστως του υπουργείου Υποδομών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ακυρώνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης



    ΣΧΟΛΙΑ