• First Top Stories

    Ο Βρετανός που μαζεύει λεφτά για να μηνύσει τους ψεύτες πολιτικούς. Μια καλή ιδέα για τα αριστερά ψέματα στην Ελλάδα (video)

    • Αθηνά Λαρδή


    Μεγάλες υποσχέσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις ακούγονταν από το ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ (όπως και για τόσα άλλα, ΕΝΦΙΑ, κτλ). Από το 2015 έως και σήμερα, η κυβέρνηση επέμενε να αρνείται κατηγορηματικά ότι θα υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών και στο αίτημα για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όλη αυτή, όμως, η αντίσταση αποδείχθηκε ψεύτικη και αφού μας φλόμωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα ψέματα, φθάσαμε στο 2016 και λέει «ναι» σε όλα, κάνοντας αποκρατικοποιήσεις που κανένας δεν τόλμησε, αγκαλιάζοντας όλο και πιο σφιχτά την καρέκλα.

    Όπως φαίνεται, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο επίπεδο, οι πολιτικοί έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ψέματα. Ένας Βρετανός όμως φέρνει μια ριζοσπαστική λύση για να αντιμετωπίσει μια και καλή το μέγα πρόβλημα του πολιτικού ψέματος.

    Ο Marcus J. Ball έχει δημιουργήσει ένα κίνημα, που συντηρείται από δωρεές του κόσμου και ονομάζεται #BrexitJustice. Το project αυτό έχει ως απώτερο σκοπό να φέρει τους Βρετανούς marcusπολιτικούς ενώπιον της δικαιοσύνης, με την κατηγορία ότι στήριζαν την προ του δημοψηφίσματος καμπάνια τους σε ψέματα. Το καλοκαίρι ο Ball είχε καταφέρει να ξεπεράσει κατά £91.605 ($119,049) τον αρχικό στόχο των £100,000. Ο ίδιος υποστηρίζει πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να προσλάβει μια νομική ομάδα που θα “διώξει ποινικά του πολιτικούς που υποστήριζαν το Brexit για απάτη, παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, κατάχρηση επιρροής και, ενδεχομένως, την υποκίνηση φυλετικού μίσους.”

    Στη λίστα του κινήματος υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τρέχουσας βρετανικής πολιτικής ζωής, όπως είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson και ο πρώην αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Nigel Farage.

    Ο Marcus Ball αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου  £145,000 ($188,000) και έχει προσλάβει μια ομάδα δικηγόρων, που δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν απέναντι από τους Βρετανούς πολιτικούς. Ωστόσο, το #BrexitJustice λέγεται πως θα στραφεί εναντίον τόσο των βουλευτών και υπουργών που υποστήριξαν το Brexit, όσο και κατά εκείνων που ήταν υπέρ του Bremain.

    “Αν το #BrexitJustice έχει να κάνει όντως με την αλήθεια και τη διαφάνεια στο πολιτικό σκηνικό, τότε θα πρέπει να διερευνήσει την ανεντιμότητα και στα δύο πολιτικά στρατόπεδα. Πήγα στους δικηγόρους μου και τους είπα για την πρόθεσή μου να κινηθώ νομικά κατά και των δύο πλευρών και με ενημέρωσαν ότι αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα”, ανέφερε ο Ball. Το δικηγορικό γραφείο Edmonds Marshall McMahon (EMM), με έδρα το Λονδίνο έχει αναλάβει αυτή την ομολογουμένως περίεργη υπόθεση.

    Η δικηγορική ομάδα Edmonds Marshall McMahon (EMM) και στο κέντρο ο εμπνευστής του κινήματος Marcus Ball
    Η δικηγορική ομάδα Edmonds Marshall McMahon (EMM) και στο κέντρο ο εμπνευστής του κινήματος Marcus Ball

    Το κίνημα #BrexitJustice έχει τεράστια απήχηση στη Βρετανία, παρότι η τελική επιτυχία του δεν είναι δεδομένη. Μάλιστα, ο Ball δηλώνει έκπληκτος από το χρηματικά ποσά που προσφέρουν ορισμένοι για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, αφού μερικοί δώρισαν μέχρι και  £1,000.

    marcus ball 1 marcus ball 3 marcus ball 2

    Σε κάθε περίπτωση, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ήδη οι Γερμανοί, σε ρεπορτάζ του ενημερωτικού καναλιού Tagesschau24, παρομοιάζουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό με τον Πινόκιο.

    Κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα κυβερνητικής διαδρομής του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η  Γερμανίδα δημοσιογράφος εκφράζει τις αμφιβολίες της για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ενώ αναφέρει πως: “Οι ελπίδες που είχαν εναποθέσει οι Έλληνες στη νέα, αριστερή τους κυβέρνηση ήταν μεγάλες. Τέλος στα παλιά μεγάλα κόμματα που είχαν διαβρωθεί από νεποτισμό, ήταν η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πολλές υποσχέσεις αθετήθηκαν. Οι εφοπλιστές επρόκειτο να πληρώσουν σημαντικούς φόρους, όμως ακόμη δεν αγγίζονται. Συγγενείς και φίλοι κομματικών στελεχών εξασφαλίζουν αξιώματα και έργα. Παράλληλα διαρκείς νέοι κύκλοι λιτότητας πλήττουν ακριβώς αυτά τα φτωχά κοινωνικά στρώματα που ήλπιζαν σε μια αλλαγή πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/diochnoun-tis-diikisis-100-epichiriseon-i-trapezites-echoun-ta-lefta-exo-ke-arnounte-na-ta-feroun-enimerosi-ton-ikonomikon-isangeleon/49656

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-poutin-mplokari-ton-savvidi-o-rolos-ton-amerikanon/77820



    ΣΧΟΛΙΑ