• First Top Stories

    Ο αναλυτής που έχει προβλέψει 5 φορές την κατάρρευση των αγορών, δίνει σήμα κινδύνου για 3 ακόμη ημερομηνίες


    Ο άνθρωπος που προέβλεψε τέσσερις φορές, με ακριβή ημερομηνία, την κατάρρευση των αγορών, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια. Ο Sandy Jadeja εργάζεται ως τεχνικός αναλυτής και επικεφαλής στρατηγικής των αγορών στη χρηματιστηριακή εταιρεία Core Spreads.

    Οι τεχνικοί αναλυτές εξετάζουν ιστορικά στοιχεία και διαγράμματα προκειμένου να εντοπίσουν μοτίβα και τάσεις σε διάφορες αγορές και κατηγορίες επενδυτικών αγαθών. Με βάση αυτή την ανάλυση είναι σε θέση να προβλέψουν προς ποια κατεύθυνση είναι πιθανό να κινηθούν οι τιμές.

    SANDY JADEJA PHOTO
    Ο Sandy Jadeja είναι τεχνικός αναλυτής και επικεφαλής στρατηγικής των αγορών στην Core Spreads

    Ο Sandy Jadeja προειδοποιεί πως κατά τις παρακάτω επερχόμενες ημερομηνίες θα σημειωθούν απότομες μεταβολές στη χρηματοπιστωτική αγορά των ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και σε άλλες αγορές επηρεάζοντας τες σε σημαντικό βαθμό.

    1. Μεταξύ 26 και 30 Αυγούστου 2016
    2. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016
    3. Στις 20 Οκτωβρίου 2016

    “Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο να διανύσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα σε τόσα πολλά επίπεδα, από την οικονομική αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των αγορών συναλλάγματος και εμπορευμάτων, μέχρι και την άνοδο των τιμών των κατοικιών που έχουμε ήδη δει”, δήλωσε ο Jadeja σε μια συνέντευξη.

    “Πιστεύω ότι κάνοντας χρήση των πληροφοριών που έχουμε και αξιοποιώντας τα εργαλεία και την τεχνολογία που βρίσκονται στη διάθεση μας, θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς πρόληψη και προστασία, καθώς και πρόληψη και ευημερία.”

    Η τελευταία πρόβλεψη

    Τον περασμένο μήνα ο Jadeja είχε αναφέρει πως “υπάρχει 80% πιθανότητα για χαμηλότερες τιμές πετρελαίου από τις 2 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου”. “Εάν εξετάσουμε το διάγραμμα (παρακάτω), μπορούμε να δούμε καθαρά τον δείκτη στο κάτω τμήμα του γραφήματος να δείχνει μια πιθανή κίνηση για χαμηλότερες τιμές. “Αυτό αποτελεί ένα πολύ γνωστό εποχιακό φαινόμενο το οποίο τα εμπορεύματα τείνουν να ακολουθούν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γνώμονας για μια κερδοφόρα διαπραγμάτευση.”

    Αυτό είναι το διάγραμμα του Jadeja. Όπως παρατηρείται, υπάρχει ένα μοτίβο σε σχήμα “V” για τη συγκεκριμένη περίοδο, με μια σημαντική πτώση των τιμών πριν από μια μικρή ανάκαμψη προς το τέλος της περιόδου:

    oilpredictiontechchart3

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​οι τιμές του πετρελαίου πράγματι ακολουθούν αυτό το μοτίβο:

    crudeoiljuly2Συνοπτικά, από τις 2 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου, αυτή είναι η κίνηση των τιμών του πετρελαίου, η οποία αντικατοπτρίζει το διάγραμμα του Jadeja:

    crudeoilcomparison

    Το πετρέλαιο είναι μια δύσκολη αγορά να προβλέψει κανείς. Τον Ιούνιο του 2014, η τιμή του βαρελιού ξεπερνούσε τα 110 δολάρια, ενώ επί του παρόντος διαπραγματεύεται στα περίπου 47 δολάρια το βαρέλι.

    Οι προηγούμενες προβλέψεις

    Το 2005, σε ομιλίες του στη Σαγκάη, στη Νέα Υόρκη και στο Ντουμπάι, προειδοποίησε τους επενδυτές, τις τράπεζες και τους επενδυτικούς οίκους για την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, οκτώ εβδομάδες πριν συμβεί.

    Πιο πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου 2015, ο Jadeja προειδοποίησε τους επενδυτές σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι κάτι μεγάλο θα συμβεί στις 18 Αυγούστου, λέγοντάς τους να προετοιμαστούν για σημαντική μείωση των αποδόσεων. Υπήρξε τότε ένα σύντομο κραχ, όπου ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 2.198 μονάδων (-12,5%) σε μόλις τέσσερις ημέρες διαπραγμάτευσης.

    Μετά από αυτή την επιτυχημένη πρόβλεψη, στις 28 Αυγούστου 2015, ο Jadeja είπε στο CNBC ότι “θα υπάρξει μια περαιτέρω μείωση με αφετηρία τις 14 ή 17 Σεπτεμβρίου 2015”. Στη συνέχεια, για μια ακόμη φορά, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 991 μονάδες (-5,8%) για πάνω από οκτώ ημέρες συναλλαγών.

    Τέλος, την 1η Οκτωβρίου 2015, ο Jadeja είπε και πάλι στο CNBC ότι, “στις 4 Ιανουαρίου 2016 οι αγορές θα σημειώσουν μείωση παρά τους ισχυρισμούς της Wall Street για το αντίθετο.” Κατά την ημερομηνία αυτή, οι αγορές των ΗΠΑ και άλλοι παγκόσμιες δείκτες μειώθηκαν απότομα, με τον Dow Jones να κάνει βουτιά 1955 μονάδων (-11,2%) για πάνω από 11 ημέρες διαπραγμάτευσης.

    DJchartSandy1

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/cha-sinallaktiki-xirasia-trapezikes-piesis-ke-kerdismeni-tis-imeras/69677

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/simeon-palios-kat-archin-simfonia-tis-diana-tis-trapezes-anavathmizi-deutsche-bank-ti-metochi/69700



    ΣΧΟΛΙΑ