• First Top Stories

    Απίστευτο βίντεο: Η στιγμή που η «μητέρα όλων των βομβών» χτυπάει τους τζιχαντιστές


    Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο βίντεο,διάρκειας 30 δευτερολέπτων, το οποίο δείχνει τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών», επιβεβαιώνοντας και επισήμως το χτύπημα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

    Η περιοχή που αποτέλεσε τον στόχο της πανίσχυρης βόμβας βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και πρόκειται για ένα βραχώδες τοπίο γεμάτο σπηλιές και «αμυντικά» τούνελ.

    Η λήψη από αέρος έχει απαθανατίσει την ακριβή στιγμή της έκρηξης στην περιοχή, με ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού να αναδύεται από το σημείο-στόχο της επίθεσης. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, προκειμένου να «ελαχιστοποιήσει το ρίσκο» για τις αμερικανικές και αφγανικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή κατά των τζιχαντιστών του ISIS.


    Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που βόμβα αυτού του είδους χρησιμοποιείται σε μάχη και είναι η πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 36 τζιχαντιστές και σύμφωνα με το CNN κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Περήφανος ο Τραμπ για την επίθεση με τη «μητέρα όλων των βομβών» – Σκοτώθηκαν 36 τζιχαντιστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές εξετάσεις: Οδηγός επιβίωσης – Πώς θα βαθμολογούνται τα γραπτά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπογράφηκε η απόφαση για τα 85 επαγγέλματα που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν άμεσα POS



    ΣΧΟΛΙΑ