• First Top Stories

    Γιάννος Παπαντωνίου. Γιατί ψάχνει η Εισαγγελία τους λογαριασμούς και τα σπίτια του

    Γιάννος Παπαντωνίου

    Γιάννος Παπαντωνίου


    Γιάννος Παπαντωνίου όπως… Άκης Τσοχατζόπουλος. Με τον ίδιο τρόπο που κινήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, κινούνται τώρα και για την υπόθεση του έτερου πρώην υπουργού Άμυνας, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που ενδεχομένως να τον ενοχοποιούν για “μίζες” που συνδέονται με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνει η ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πρώην υπουργός απέκτησε τα ακίνητα των οποίων είναι ιδιοκτήτης με νόμιμο τρόπο ή πίσω από την απόκτησή τους κρύβεται “μαύρο” χρήμα – όπως ακριβώς δηλαδή έγινε στο παρελθόν και με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όταν η αντίστοιχη έρευνα είχε βγάλει… λαβράκι.

    Όμως οι έρευνες δε σταματούν εκεί, και μάλιστα παίρνουν νέα τροπή μετά τις σοβαρές καταγγελίες του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για τρεις λογαριασμούς που ανακάλυψαν οι ελβετικές αρχές σε τράπεζες της Ελβετίας, στο όνομα του πρώην υπουργού και της συζύγου του, οι οποίοι δεν υπόκεινται σε παραγραφή.

    Πρόκειται για λογαριασμούς που ο ένας έκλεισε το 2008 και ο δεύτερος το 2011, ενώ ο τρίτος είναι για ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Επομένως, σε αντίθεση με τον λογαριασμό της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου που είχε κλείσει πριν από το 2001, οι λογαριασμοί αυτοί είναι “ζωντανοί”, δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή, και επομένως σε περίπτωση που υπάρξουν στοιχεία για αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή δωροδοκία, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγός του θα παραπεμφθούν γι’ αυτά.

    Ήδη από τις 22 Μαρτίου το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες ελβετικές αρχές και αναμένει τη θετική τους ανταπόκριση για να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία για τις κινήσεις των εν λόγω λογαριασμών, από τις οποίες θα φανεί αν υπάρχουν “ύποπτες” καταθέσεις χρημάτων, και αναλόγως θα προχωρήσουν οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έμφραγμα» από τις νέες συντάξεις – Τα ποσά σοκ που θα προκύπτουν από τον υπολογισμό με βάση τον τιμάριθμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς- Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το ακατάσχετο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διορία τριών μηνών έχουν 200.000 επαγγελματίες για να βάλουν POS – Ποιοι εξαιρούνται



    ΣΧΟΛΙΑ