• First Top Stories

    Ο Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ) δίνει 480 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο του Καστελίου

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Προσφορά που κινείται κοντά στα 480 εκατ. ευρώ κατέθεσε η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – GMR για την κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου στο Καστέλι.

    Η προσφορά που υποβλήθηκε στο υπουργείο Υποδομών από την εταιρεία που ηγείται ο Γιώργος Περιστέρης, είναι αρκετά χαμηλότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό του υπουργείου, το οποίο έφτανε στα 850 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδοτική συνδρομή του δημοσίου περιορίζεται στα 180 εκατ. από 220 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η προκήρυξη.

    Πρέπει να σημειωθεί πως στην οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ – GRM δεν προβλέπεται να υπάρχει δανεισμός. Έτσι, το δημόσιο είχε την ευχέρεια για μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με τις απαιτήσεις της Eurostat, αυξάνοντας τη συμμετοχή του σε ποσοστό 46% στην εταιρεία παραχώρησης. Το ίδιο το υπουργείο Υποδομών μάλιστα είχε επιδιώξει από την αρχή μια τέτοια απαίτηση.

    Τα τέλη του αεροδρομίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών θα κινούνται κοντά στα 20 ευρώ με προοπτική να περιοριστούν σταδιακά στα επίπεδα κοντά στα 17 ευρώ ανά επιβάτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 3,7 δισ. ευρώ άγγιξαν οι «βερεσέ» οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες τον Φεβρουάριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει στον τρόπο καταβολής τους – Δείτε παραδείγματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»



    ΣΧΟΛΙΑ