• First Top Stories

    Damien Cope: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας – Πετυχαίνουμε ανάπτυξη παρά την υψηλή φορολογία

    Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

    Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ


    Ένα χρόνο αφότου ανέλαβε το τιμόνι του ΟΠΑΠ, ο Damian Cope θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος με την πορεία και τις επιδόσεις που καταγράφει ο Οργανισμός.

    Τα αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο ικανοποίησαν τη διοίκηση, η οποία εμφανίζεται πρόθυμη να υλοποιήσει το αναπτυξιακό πλάνο παρά τις δυσκολίες.

    “Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Cope.

    Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα αριθμολαχεία, όπως το τζόκερ, το πρότο, το Κινο αλλά και το Σκράτς, παιχνίδια που υπεραπέδωσαν και στήριξαν τα ταμεία σε μια δύσκολη περίοδο.

    Τόσο τα Αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς και τα Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, στο πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ αντίθετα ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση 6,9%.

    Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει και το μεγάλο project του ΟΠΑΠ, τα VLT’s ή αλλιώς οι παιγνιομηχανές. Παρά την καθυστέρηση στην αδειοδότησή τους, η εταιρεία δηλώνει αποφασισμένη να “τρέξει” πιο γρήγορα και να πολλαπλασιάσει την παρουσία τους το προσεχές διάστημα.

    Το πρώτο κατάστημα παιγνιομηχανημάτων (Gaming Hall) λειτούργησε στις 11 Ιανουαρίου του 2017 και μέχρι το τέλος Μαρτίου λειτουργούσαν 1.319 παιγνιομηχανήματα σε 53 Gaming Halls, ενώ 36 παιγνιομηχανήματα είχαν εγκατασταθεί σε 12 πρακτορεία ΟΠΑΠ.

    Σημαντική πρόοδος έχει γίνει και στην εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά ενώ από την 1η Απριλίου τέθηκε σε ισχύ η νέα δομή προμηθειών των πρακτότων.

    Οι κινήσεις του Τσέχου επικεφαλής του ΟΠΑΠ δεν σταματάνε εδώ. Πριν από μερικές μέρες, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 38,19% της εταιρείας Neurosoft που σχεδιάζει και αναπτύσσει λογισμικό έναντι συνολικού τιμήματος 34,2 εκατ. ευρώ και ανέβασε τη συμμετοχή της στο 67,72%.

    Πέρα από τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, ο Οργανισμός φροντίζει να κρατά ευχαριστημένους και τους μετόχους. Έτσι, παρά την πίεση που δέχεται η κερδοφορία, γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε πρόσφατα την καταβολή συνολικού μερίσματος 0,72 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου για την εταιρική χρήση έτους 2016.

    Είχε προηγηθεί  η διανομή προμερίσματος ύψους 0,12 ανά μετοχή στα τέλη Αυγούστου του 2016.

    Για την ιστορία, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του Οργανισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2017 σημείωσαν άνοδο 5,3% και έφθασαν στα 358,9 εκατ. ευρώ, από 340,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

    Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 39 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 8,7%, η οποία αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και την αυξημένη φορολογία που επιβαρύνει πλέον τον στοιχηματισμό (αυξήθηκε στο 35% από 30% τον Μάιο του 2016).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΠΑΠ: Επιτυχία του Damian Cope με θεαματικά έσοδα στο α’ τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ: Στα 9,9 ευρώ η τιμή στόχος για την μετοχή σύμφωνα με την Eurobank Equities



    ΣΧΟΛΙΑ