• First Top Stories

    Το νέο νόμισμα του… Twitter είναι από χθες η #Ρωσική_Δραχμή! Χαμός με Hollande -Αμηχανία στο Μαξίμου

    • NewsRoom
    Ολάντ


    Πρέπει να μιλάμε για το πιο γρήγορο hastag στο Τwitter! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά από τη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων του Γάλλου προέδρου Francois Hollande για όσα του εκμυστηρεύθηκε ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin, το hastag #Ρωσική_Δραχμή κυριάρχησε με άνεση μεταξύ των άλλων trends.

    H αποκάλυψη που ήδη προκαλεί αμηχανία στο Μαξίμου, περιέχεται στο βιβλίο «Ενας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά», το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από μία σειρά  «εξομολογήσεων» του Γάλλου προέδρου στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Le Monde», Fabrice Lhomme και Gérard Davet.

    hollande drole 2

    Σε μία εξ αυτών ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Vladimir Putin του εκμυστηρεύθηκε -μία ημέρα μετά το κρίσιμο για το μέλλον της Ελλάδας δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015- πως η χώρα μας διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία… νέες δραχμές.

    Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου ο Putin κάλεσε στο τηλέφωνο τον Francois Hollande και ακολούθησε ο αποκαλυπτικός για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, διάλογος:

    Putin: Οφείλω να σου δώσω μία πληροφορία… Η Ελλάδα μας κατέθεσε αίτημα εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία, επειδή δεν έχουν πλέον τυπογραφείο, για να το κάνουν…Θα ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι αυτό δεν είναι καθόλου κάτι που επιθυμούμε…

    “Αναρωτιέμαι γιατί μου το έλεγε αυτό”, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος για το Ρώσο ομόλογό οτυ σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου. “Ίσως για να μην κριθεί ως υπεύθυνος ότι έχει σπρώξει την Ελλάδα στην έξοδο και, δευτερευόντως, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι ήταν ένας κίνδυνος (το Grexit) που έπρεπε να γίνουν τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθεί”.

    hollade ouf

    Σημειώνεται πως την 6η Ιουλίου του 2015, όταν και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου υπήρξε ο συγκεκριμένος διάλογος ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, στην Αθήνα βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πολιτικό θρίλερ, σε φόντο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια εκείνης της κρίσιμης συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο τότε υπουργός της συγκυβέρνησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που φέρεται να συμμετείχε σε τηλεφωνική επικοινωνία των κυρίων Τσίπρα και Putin.

    HOLLANDE-TSIPRAS

    Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις Hollande λέγοντας ότι εκείνη την κρίσιμη περίοδο υπήρξαν βεβαίως επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών, ωστόσο “σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Ελληνα πρωθυπουργό”. Αντιθέτως, σημειώνουν, “κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια – αν όχι να διαψεύσουν – τουλάχιστον να αποφορτίσουν τη σημασία της εξιστόρησης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

    Και δεν έφτανε το χαστούκι από το Παρίσι για τον Αλέξη Τσίπρα, μέσα σε μόλις λίγες ώρες ήρθε και η διαρροή του Wikileaks, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Bill Clinton, ανέλαβε ρόλο – κλειδί  προκειμένου να πιέσει τον έλληνα πρωθυπουργό μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, να συνθηκολογήσει και να προχωρήσει στην υπογραφή της οδυνηρής συμφωνίας με τους εταίρους για το τρίτο Μνημόνιο.

    Σύμφωνα με τη διαρροή από το Wikileaks της αλληλογραφίας του John Podesta, τότε συμβούλου του προέδρου Obama και σημερινού διευθυντή της καμπάνιας της Hillary Clinton, το καλοκαίρι της περασμένης χρονιάς και λίγα εικοσιτετράωρα μετά το δημοψήφισμα, ο Λευκός Οίκος διερευνούσε τη μεσολάβηση του Bill Clinton, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να υποχωρήσει και να  φτάσει τελικά σε μία συμφωνία με τις Βρυξέλλες. “Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (σ.σ. William Jefferson Clinton) έχει αρκετά καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον πάρει και να τον συμβουλέψει να προχωρήσει σε συμφωνία. Μπορείς να τον ρωτήσεις αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω μόλις βγω από το τρένο, ώστε να του εξηγήσω το σκεπτικό τους και τι προσπαθούν να επιτύχουν”, φέρεται να γράφει ο John Podesta, στις 10 Ιουλίου 2015. Η απάντηση που έλαβε από το γραφείο του κ.Clinton είχε ως εξής: “Λέει πως ναι, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει στη διάθεσή του. Η επείγουσα ερώτησή του είναι – θα ασκήσουμε πίεση και στη Μέρκελ;”.

    Κυβερνητικές πηγές, όταν ερωτήθηκαν για τη συγκεκριμένη διαρροή , αρκέστηκαν να πουν ότι “επικοινωνία Τσίπρα-Κλίντον υπήρξε πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα έγινε μόνο με τον πρόεδρο Ομπάμα”.

    Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, θεωρίες συνωμοσίας, αποκαλύψεις, πολιτικά θρίλερ και balance of power για να θυμηθούμε το αγαπημένο θέμα του Henry Kissinger, έφτιαξαν γρήγορα και εύκολα το μίγμα που απαιτούταν για να πάρει φωτιά το πάντα… “εύφλεκτο” Τwitter!

    https://twitter.com/spyros1000/status/786754503391444994?ref_src=twsrc%5Etfw

    rdrd2pd3

    pd4

    Διαψεύδει η Μόσχα

    Η Μόσχα πάντως διέψευσε το περιεχόμενο του διαλόγου που αφορά το τύπωμα χαρτονομισμάτων στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική πλευρά αίτημα για δανειοδότηση.

    Ανώτατες πηγές, από το περιβάλλον Putin, διαψεύδουν σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε δόθηκε τέτοιο αίτημα από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τι ίδιες πηγές, όχι απλά δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά το ζήτημα για να τυπωθούν χρήματα στη Μόσχα, αλλά πρακτικά δεν τέθηκε επίσημο αίτημα για οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

    Διαβάστε ακόμη:  Απίστευτο: Εάν έχεις χρέη στην εφορία, για 10 χρόνια θα είσαι φορολογικό φάντασμα

    Μη χάσετε:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ