• First Top Stories

    ΝΔ: Τριήμερο σφυροκόπημα στην Βουλή με «όχημα» την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Συνολική επίθεση κατά της κυβέρνησης, με «όχημα» την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, θα εξαπολύσει η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά το Πάσχα, μετά τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τον «γαλάζιο» υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που άναψαν φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Νέα Δημοκρατία, παρακολουθώντας στενά και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Πολάκη και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, βάζει στο επίκεντρο της κριτικής της την θέση «Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας», με δεδομένη μάλιστα την δήλωση-στήριξη του πρωθυπουργού, ότι θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης.

    Η στρατηγικής της ΝΔ έρχεται να καταρρίψει για πολλοστή φορά το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης», όσο η κοινωνία… βράζει από τα λεγόμενα του… αψύ Παύλου Πολάκη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφήσει να φανεί ότι η συζήτηση στην Βουλή θα είναι ένα τριήμερο σφυροκόπημα, που θα αποδομήσει κάθε πτυχή του αφηγήματος που στήνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των ευρωεκλογών. Ήδη, η οδός Πειραιώς έχει θέσει στο στόχαστρό της την παροχολογία του κ. Τσίπρα, μέσω της οποίας, όπως επισημαίνει, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δραπετεύσει από τη σκληρή πραγματικότητα.

    Αέρα στα πανιά της ΝΔ δίνουν και οι τοποθετήσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια για τον Παύλο Πολάκη. Τελευταίο παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος συνέστησε στα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».

    «Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη.

    Το γαλάζιο κομματικό επιτελείο σχολιάζει πως η προστασία που προσφέρει ο πρωθυπουργός στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ουσιαστικά καθιστά όλους τους υπουργούς όμοιους του κ. Πολάκη, ενώ δείχνει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι αδυνατεί να αφουγκραστεί και την κοινή γνώμη.

    «Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης είναι πρωτοφανές, και ακόμη πιο πρωτοφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει καν τη ντροπή που ένιωσαν όλοι οι Έλληνες για αυτήν την αήθη επίθεση. Ο πολιτικός πολιτισμός και το ήθος στην πολιτική είναι μάχες που η Νέα Δημοκρατία δίνει διαχρονικά, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που ο ακραίος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να καλύψει όλη την πολιτική ζωή της χώρας. Η αλήθεια είναι μία: Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ένιωσε αηδία και απέχθεια για τη συμπεριφορά τόσο του κ. Πολάκη, όσο και του κ. Τσίπρα για την κάλυψη που του παρείχε. Και για αυτό ακριβώς οι επιλογές και η στάση του κ. Τσίπρα αμφισβητούνται για πρώτη φορά τόσο φανερά, ακόμη και από πολλά στελέχη του κόμματός του» είναι τα σχόλια στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ.Χατζηδάκης: Η πρόταση μομφής κατά Πολάκη αποτελεί πρόταση για άλλον πολιτικό πολιτισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Καμίνης: «Αντίπαλός μας οι νοοτροπίες Πολάκη»



    ΣΧΟΛΙΑ