• First Top Stories

    Ο Χαρίτσης σφάζει με το βαμβάκι τον Πολάκη: Να είμαστε πιο σοβαροί, δεν πολιτευόμαστε μόνοι μας

    • NewsRoom
    Χαρίτσης

    Αλέξης Χαρίτσης, υπουργός Εσωτερικών


    Με το βαμβάκι σφάζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, με αφορμή την τοποθέτησή του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο κ. Χαρίτσης συνιστά στα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη «να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει στο συλλογικό εγχείρημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πολιτεύεται ο καθένας μόνος του. Άρα να είμαστε πιο μετρημένοι, πολιτικοί και σοβαροί στις τοποθετήσεις μας».

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή, ο υπουργός Εσωτερικών μιλάει για τις σχεδιαζόμενες παροχές που θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα και τονίζει την ανάγκη να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και «να εστιάσουμε εκεί όπου οι παρεμβάσεις θα έχουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα», με προτεραιότητα τις κοινωνικές ομάδες που υπέφεραν περισσότερο από την κρίση. «Δεν θα πάμε σε φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους, όταν τα ασθενέστερα στρώματα έχουν υποστεί τέτοια καταστροφή» ξεκαθαρίζει.

    «Η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών» λέει.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ λέγοντας ότι «είναι εξόφθαλμα νεοφιλελεύθερο, παραπέμπει σε έναν σκληρό νεοφιλελευθερισμό προηγούμενων περιόδων, που είδαμε στην Ευρώπη τις δεκαετίες ’80 και ’90 και που πλέον και εκεί θεωρείται παρωχημένος, ακόμη και από συντηρητικές δυνάμεις».

    Σχολιάζοντας, τέλος, τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ιστορικό ατόπημα να συμπορευθεί με τη Δεξιά», γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών της χώρας. «Πρόκειται για σφάλμα ιστορικών διαστάσεων που θα το πληρώσει», καταλήγει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ.Χατζηδάκης: Η πρόταση μομφής κατά Πολάκη αποτελεί πρόταση για άλλον πολιτικό πολιτισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαρίτσης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ