• First Top Stories

    ΝΔ: Η παραίτηση Κοτζιά δεν είναι ραβασάκι – Να δοθεί στη δημοσιότητα

    • NewsRoom
    Κοτζιάς


    Το θέμα της εννεασέλιδης επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά επαναφέρει η ΝΔ, ζητώντας από την κυβέρνηση να τη δημοσιοποιήσει. Μάλιστα, καλεί τον κ. Κοτζιά να το κάνει, αν ο πρωθυπουργός «φοβάται».

    Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών μετά τη σφοδρή σύγκρουσή του στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης με τον Πάνο Καμμένο, η ΝΔ σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως η επιστολή δεν είναι ένα προσωπικό ραβασάκι και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

    Μετά τον σάλο που ξέσπασε και τα όσα πρωτοφανή είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους διαλόγους μεταξύ των δύο υπουργών, παρουσία του πρωθυπουργού, η ΝΔ επανέρχεται με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

    «Έξι ημέρες έχουν περάσει από την αποπομπή Κοτζιά και οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση με υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοϋβρίζονται. Η επιστολή παραίτησης ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται, οφείλει να το πράξει πλέον ο κ. Κοτζιάς».

    Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση μια επιστολής, στην οποία αναγράφεται «αυστηρώς προσωπικό». «Ενημερώθηκα για την επιστολή παραίτησης που βρίσκεται στο γραφείο μέσα σε έναν φάκελο με την ένδειξη ‘αυστηρώς προσωπικό’. Θα τη διαβάσω όταν επιστρέψω. Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που μου απευθύνονται ως αυστηρά προσωπικές. το θέμα για μένα έχει λήξει. Δεν θα δώσω καμία συνέχεια. Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει τον πήχη, κι αυτό μας δυσκολεύει» είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά – Αιχμές κατά Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κοτζιάς προκαλεί τον Τσίπρα: Αν θέλουν, ας δημοσιεύσουν την επιστολή παραίτησής μου

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Δεν σηκώνει το γάντι ο Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά



    ΣΧΟΛΙΑ