• First Top Stories

    Μετά τις πλαζ το κυνήγι του μπουρκίνι συνεχίζεται και στα social media

    • Αθηνά Λαρδή
    burkini


    Μπουρκίνι: Ένας αστυνομικός στη Νίκαια της Γαλλίας απειλεί με μηνύσεις τους χρήστες των social media, που μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο από την αστυνομική επιβολή της απαγόρευσης των μπουρκίνι, υποστηρίζοντας πως οι  φωτογραφίες  αυτές οδηγούν σε  δυσφήμιση της δουλειάς της αστυνομίας. Ενώ, πολλοί προβαίνουν και σε απειλές.

    Ο Christian Estrosi, Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Provence-Alpes – Côte d’Azur (στο οποίο περιλαμβάνεται και η Νίκαια), αναφέρει πως ήδη έχουν γίνει καταγγελίες για τη δίωξη όσων αναρτούν  φωτογραφίες  αξιωματικών της δημοτικής αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ένα περιστατικό, που συνέβη στη Νίκαια, πυροδότησε τη διαμάχη αυτή και την οργή του Estrosi. Στις επίμαχες φωτογραφίες, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας Daily Mail και φυσικά μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν viral, αστυνομικοί αναγκάζουν μια γυναίκα να αφαιρέσει το burkini (γυναικείο μαγιό που αφήνει ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο) της.

    Η Νίκαια είναι μία από τις πολλές πόλεις της Γαλλίας που έθεσε πρόσφατα σε ισχύ την απαγόρευση των μπουρκίνι. Η απαγόρευση ήρθε στη γαλλική πόλη  στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης Ημέρα της Βαστίλης, στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 85 άνθρωποι. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος της Νίκαιας, Rudy Salles, αναφέρει πως η απαγόρευση αυτή είναι “αναγκαία” υπό το πρίσμα μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

    Μέτρα καταστολής της μπούρκας και των μπουρκίνι περιλαμβάνονται και στο τελευταίο αντιτρομοκρατικό σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών του Βερολίνου. Το σχέδιο, ονόματι Hamsterkaeufe, ήρθε σε μια εποχή, όπου η Ευρώπη ζει καθημερινώς με το φόβο του ΙSIS, που μέχρι στιγμής έχει οργανώσει τρομακτικές επιθέσεις.

    Μολονότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και ο Υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere διαφωνούν με την τακτική αυτή, ο τελευταίος έχει τονίσει πως οι υπεύθυνοι πολιτικοί οφείλουν, πάντα με ψυχραιμία, να είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο καταστροφής. Το εν λόγω σχέδιο, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους Γερμανούς πολίτες να έχουν στο σπίτι τους νερό, τρόφιμα και φάρμακα, που θα τους φτάσουν για 5-10 μέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/meta-tin-avgi-nea-epithesi-sti-stefanidi-apo-tin-ert/69416

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/anarpasto-agrio-video-gia-ti-diapragmatefsi-tou-siriza-viral/69321



    ΣΧΟΛΙΑ