• First Top Stories

    Mίλτος Καμπουρίδης: Ο άνθρωπος που έμαθε να παλεύει ξέρει και να χάνει

    Μίλτος Καμπουρίδης

    Μίλτος Καμπουρίδης, επιχειρηματίας Dolphin Capital Investors


    Το πωλητήριο που έβαλε ο Μίλτος Καμπουρίδης στα περιουσιακά στοιχεία της Dolphin Capital Investors, μιας εταιρίας που ίδρυσε ο ίδιος, είναι αναμφίβολα μια δύσκολη στιγμή στο επιχειρηματικό του momentum.

    Άνθρωπος που δεν είναι συνηθισμένος να χάνει, ο Κύπριος επιχειρηματίας έγινε εδώ και μια δεκαετία ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, όταν ερωτεύθηκε την Μαρίνα Βερνίκου.

    Κάποιοι φίλοι και γνωστοί τον θυμούνται ακόμη να μεγαλώνει στην Κύπρο, γόνος μιας εύπορης οικογένειας, πολύ καλός μαθητής και πάνω απ’ όλα μυαλό στα μαθηματικά.

    Σε ηλικία 18 ετών έλαβε μέρος την Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Πεκίνου και αργότερα σε αυτήν της Μόσχας, πριν σπουδάσει το περίφημο MIT από όπου αποφοίτησε με τρία πτυχία, το ένα στην μηχανολογία.

    μιλτος καμπουριδης μαρινα βερνικου
    Ο Μίλτος Καμπουρίδης με τη σύζυγό του, Μαρίνα Βερνίκου

    Το πέρασμα από την Goldman Sachs και η εμπειρία του στην εταιρία του “πολύ” Τζορτζ Σόρος, SREP (Soros Real Estate Partners), της οποίας ήταν ιδρυτικό στέλεχος, αποτέλεσαν πολύτιμες εμπειρίες για τον νεαρό τότε Μίλτο.

    Το 2004 έστησε την Dolphin Capital, αποφασισμένος να ηγηθεί πλέον στον χώρο του real estate tourism, ενώ η γνωριμία του με την Μαρίνα Βερνίκου ένα χρόνο νωρίτερα, θα οδηγήσει σε ένα παθιασμένο ειδύλλιο.

    Το περίφημο “Golden party” που συνδιοργανώνει μαζί με την μέλλουσα σύζυγό του και τον Γιάννη Φιξ το 2005, σε πολύ γνωστό κλαμπ της Αθήνας τον κάνει ευρύτερα γνωστό στα σαλόνια της αθηναϊκής κοινωνίας.

    Ήταν ήδη δύο χρόνια μαζί της και ο γάμος τους την ίδια χρονιά ήταν το κοσμικό γεγονός του καλοκαιριού για την υψηλή κοινωνία των Αθηνών.

    Έγινε στη Σίφνο με πάνω από πεντακόσιους καλεσμένους, τρελά πάρτι και μια live εμφάνιση του Γιώργου Μαζωνάκη, την οποία δεν ξέχασε κανείς.

    Στα επόμενα χρόνια θα αποκτήσουν τρία παιδιά και ένα εντυπωσιακό σκάφος με το όνομα ΜΙΜΑ από τα αρχικά τους.

    Το καλοκαίρι θεάται συχνά στην Σίφνο αλλά και στην Ψαρρού της Μυκόνου, ένα από τα αγαπημένα νησιά του ζευγαριού.

    miltos-kabouridis-1160x832

    Ο ίδιος άνθρωπος

    Για πολλούς μετά τον γάμο του ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης νοιώθει να είναι πλέον άλλος άνθρωπος, που λατρεύει τα ακριβά ρολόγια, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα και θέλει να δίνει το παρόν σε όλα τα λαμπερά πάρτι.

    Οι φίλοι του λένε ότι είναι ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος, που απλά έγινε πιο κοινωνικός και ότι πάντα του άρεσαν τα όμορφα αντικείμενα.

    Το καλοκαίρι του 2009 κι ενώ βρίσκεται με την Μαρίνα και τα παιδιά τους στον Αργοσαρωνικό, φίλοι και γνωστοί είναι στη Μύκονο για την περίφημη πλέον συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Nammos.

    Ο κ. Καμπουρίδης αρχικά δεν θέλει να πάει, αλλά τα τηλέφωνα φίλων και γνωστών του αλλάζουν γνώμη. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, στέλνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα με το σκάφος και αυτοί πετάνε για Μύκονο με το ιδιωτικό του ελικόπτερο.

    Το Aman Zoe είναι ένα πρότζεκτ για το οποίο θα είναι περήφανος για πάντα, αφού παρά τα όσα είχε ακούσει λειτούργησε και έδωσε έναν άλλο luxury αέρα στο Πόρτο Χέλι.

    Το One Athens στο Κολωνάκι είναι ένα επίσης φιλόδοξο project που για πολλούς δεν του βγήκε, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα πήρε εξαιρετικές κριτικές.

    aman zoe
    Το ξενοδοχείο Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι

    Τα σημερινά νέα για την Dolphin Capital δεν είναι ασφαλώς τα καλύτερα, όμως ο Μίλτος Καμπουρίδης λένε αυτοί που τον ξέρουν καλά, θα το παλέψει.

    Έχει μάθει άλλωστε να παλεύει χρόνια τώρα, όπως όταν άκουγε διάφορα για το Aman Zoe και τα άλλα projects του.

    Κάποιοι θυμούνται ακόμη μια Δευτέρα, τον Δεκέμβριο του 2011. Ήταν γύρω στις οχτώ το βράδυ όταν ο κ . Μίλτος Καμπουρίδης “φόρεσε” την πιο καλή του διάθεση, έστω και αν δεν την είχε με αφορμή κάποια δημοσιεύματα.

    Συνόδευσε την γυναίκα του κ. Μαρίνα Βερνίκου στην επίσημη παρουσίαση του νέου της τότε φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο “235”, όσες δηλαδή είναι και οι εκκλησίες της Σίφνου – από τα πιο αγαπημένα νησιά του ζευγαριού – που αποτύπωσε στο φακό της.

    Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για τον επιχειρηματία με τα φιλόδοξα οικιστικά project που πλέον ανασυντάσσεται, επιμένοντας να παλεύει παρά τις όποιες αρνητικές συγκυρίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι δραματικές αποφάσεις του επικεφαλής της Dolphin Μίλτου Καμπουρίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μυτιληναίος: Από το Tatoi Club στις business της ναυτιλίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης: Τα μεγαλόπνοα σχέδια της Latsco. Τι λένε πηγές της εταιρίας στο mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ