• First Top Stories

    Παντελής Παντελίδης: Ο νέος φάκελος, οι αντιδράσεις και ο πόλεμος στα social media

    Παντελίδης


    Για πάρα πολύ κόσμο η υπόθεση του τροχαίου στο οποίο έχασε την ζωή του ο Παντελής Παντελίδης έχει κλείσει οριστικά, για άλλους τόσους όμως παραμένει ανοιχτή, δημιουργώντας τους τελευταίους μήνες τις κατάλληλες συνθήκες ενός ευπώλητου θρίλερ που «πουλάει». Πουλάει τόσο μάλιστα, ώστε έχουν ακουστεί και γραφτεί τα μύρια όσα εδώ και εβδομάδες ενώ ένας υπόγειος πόλεμος μαίνεται στο παρασκήνιο και ένας δικαστικός στο προσκήνιο της υπόθεσης.

    Η οικογένεια του τραγουδιστή κατέθεσε προ ημερών στον εισαγγελέα που ορίσθηκε για την υπόθεση μέσω του δικηγόρου της κ. Χαράλαμπου Λυκούδη έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία προς διερεύνηση και αξιολόγηση. Λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Λυκούδης παραχώρησε μια από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του, στην οποία εξέφρασε ευθαρσώς την θέση των πελατών του με την φράση «Αν οδηγούσε ο Παντελίδης, θα είχε σωθεί».

    Παράλληλα είναι δεδομένο πλέον ότι η ασφαλιστική εταιρία του οχήματος θα αποζημιώσει τις δύο κοπέλες με ποσά που δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ με το ποσοστό αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στον Παντελίδη, μπορεί αν το επιθυμεί να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα από την οικογένεια του ερμηνευτή.

    Την ίδια στιγμή η Μίνα Αρναούτη δεν αφήνει πλέον τίποτε να πέσει κάτω και με προσωπικές αναρτήσεις της στο Facebook απαντά σε πολύ σκληρή γλώσσα, στα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας μέσα από συγκεκριμένο blog και site.

    Αντίθετα με αυτήν η Φρόσω Κυριάκου είναι «εξαφανισμένη» επιλέγοντας να αποστασιοποιηθεί από τα τεκταινόμενα, ενώ σιωπηλός παραμένει και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Μπερτάκης.

    Ο άνθρωπος που πίστεψε στο άστρο ενός παιδιού που έσκασε σαν κομήτης στην ελληνική δισκογραφία σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του, απέχει από τα όσα γίνονται. Πιστεύει ότι έτσι σέβεται απόλυτα τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγαπούσε πραγματικά, ο οποίος έμενε στο σπίτι του επιχειρηματία μαζί με την γυναίκα του και το παιδί του, μέχρι εκείνο το ξημέρωμα που έσβησε στο τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου.

    Η οικογένεια, οι άλλοι και η άγνωστη συνάντηση

    Άνθρωποι που έζησαν από πολύ κοντά την υπόθεση, λένε ότι μετά τα πρώτα 24ωρα του πόνου και την κηδεία του Παντελή, άρχισαν να έχουν την πεποίθηση, ότι δεν οδηγούσε ο άνθρωπός τους.

    Παρά τις πρώτες μαρτυρίες ότι ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ και παρά τις διαρροές από την ανάκριση που συνέκλιναν στην ίδια άποψη, αυτοί επέμεναν.

    Όπως έγινε γνωστό πολύ αργότερα, η πεποίθησή τους αυτή ήρθε σε αντιδιαστολή με την άποψη του πρώτου δικηγόρου που είχαν προσλάβει, του κ. Πέτρου Καϊμακάμη. Ο τελευταίος που ήταν εκτός των άλλων δικηγόρος του Παντελή αλλά και του Κώστα Μπερτάκη αποχώρησε με μια λιτή δήλωση και την θέση του πήρε ο κ. Χαράλαμπος Λυκούδης. Έκτοτε, ο φειδωλός σε δηλώσεις δικηγόρος προσπαθεί μαζί με την οικογένεια του τραγουδιστή να αποδείξει με στοιχεία την άποψη της οικογένειας Παντελίδη, ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου. Οι σχέσεις με τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο τζιπ, είναι ανύπαρκτες, ούτε καν τυπικές, ειδικά μετά τις καταθέσεις τους-οι οποίες συγκλίνουν-ότι ο τραγουδιστής καθόταν στην θέση του οδηγού.

    Η κ. Αθηνά Παντελίδη δεν κάνει δηλώσεις παρά μόνο όταν πιστεύει ότι μπορεί να βγει κάτι, την ίδια στιγμή που ακούγονται και γράφονται διάφορα για μάρτυρες που εμφανίστηκαν τώρα, επειδή πριν φοβόντουσαν, για το κλειδί του αυτοκινήτου που βρέθηκε μακριά και για το τηλέφωνο του ερμηνευτή.

    Η οικογένεια ζήτησε τώρα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να δει με ποιους συνομίλησε για τελευταία φορά ο άνθρωπός τους από την συσκευή του, μήπως προκύψει κάποιο καινούργιο στοιχείο.

    Σε ότι αφορά το δημοσίευμα για την κακή ατμόσφαιρα λίγο πριν την πρεμιέρα εξαιτίας καυγά ανάμεσα στον Παντελή και στενό συνεργάτη του, τα πράγματα για κάποιους είναι πολύ ξεκάθαρα. Ο πολύς στενός συνεργάτης φέρεται να είναι ο επιχειρηματίας του Teatro Κώστας Μπερτάκης, που διαψεύδει κατηγορηματικά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τον συγκεκριμένο καυγά. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το τροχαίο, έχει αποφασίσει να μην μιλήσει για τον Παντελή δημόσια επιλέγοντας να τον θυμάται όπως τον γνώρισε και τον έζησε.

    Τα δάκρυα του Καρρά και η Μίνα της οργής

    Αυτό όμως που δεν ξεχάσει ποτέ είναι τα πικρά δάκρυα του Βασίλη Καρρά, την ημέρα της πρεμιέρας του με τον Νότη Σφακιανάκη, όταν θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη, συγκεντρώθηκαν έξω από το μαγαζί και τον έβριζαν επειδή θα τραγούδαγε.

    Κύκλοι από το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία κάνουν λόγο και για μια συνάντηση του Μπερτάκη με την μητέρα του τραγουδιστή, λίγο καιρό πριν από το μοιραίο ατύχημα, στην οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούσαν τον ερμηνευτή.

    Κανείς πλην των δύο δεν ξέρει τι διημείφθη σε αυτή την κουβέντα, το μόνο σίγουρο πλέον όμως είναι ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι πια μάλλον ανύπαρκτες. Το αυτό ισχύει και για την Μίνα Αρναούτη, η οποία μήνες μετά τα αλλεπάλληλα χειρουργεία, δεν αφήνει τίποτε που την αφορά να πέσει κάτω και απαντάει με αναρτήσεις στο facebook. Σε μια από αυτές είναι απίστευτα επιθετική, έχοντας πρώτα διαβάσει επικριτικό δημοσίευμα που την αφορούσε και ξεσπάει γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ένα χρόνο ταλαιπωρούμαι και με χτυπάτε! Οδηγούσε εκείνος, σας αρέσει δεν σας αρέσει και θα με αποζημιώσετε μέχρι τελευταίας γρατζουνιάς». Σε έτερη ανάρτηση τονίζει ότι «του είπα να μην τρέχει. Δεν με άκουσε. Τι φταίω εγώ; Να τον τράβαγα από το αυτί;».

    Όμως αυτή που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν αυτή της περασμένης Παρασκευής, ίσως επειδή ήταν η πιο τρυφερή που έχει ανεβάσει τους τελευταίους μήνες για τον Παντελίδη και εκείνη την ημέρα.

    «Κάθομαι και κοιτάω εκείνο το βίντεο… από εκείνη τη μέρα. Θυμάμαι τα γέλια, τις χαρές, τα πειράγματα… Μια στιγμή όμως και όλα αλλάζουν… Ξύπνησα και όλοι ξέρατε.. Έκανα δυο μήνες να το μάθω.. Ήμουν εκεί μαζί.. αλλά ήμουν η μόνη που δεν ήξερε τι συνέβη!!! Σαν ηλίθια ρώτησα αν πήγε στην πρεμιέρα.. Είναι τόσο τραγικό! Και εσείς τι;;; Μου λέτε …τι;;; Έχετε ενεργοποιήσει όλους τους ψυχικούς μου μηχανισμούς άμυνας και δεν μπορώ ακόμη να το βιώσω όπως του πρέπει..να το κάνω δικό μου κομμάτι.. κομμάτι της ζωής μου. Δεν είπα ψέματα ..σταματήστε..ψάξτε αθόρυβα την αλήθεια σας αφου δεν μπορείτε να δεχτείτε την δική μου… πείτε την εκεί που πρέπει και περιμένετε την απόφαση. Λέω αλήθεια.. Σέβομαι την μνήμη του.. Σεβαστείτε όμως την ζωή μου».

    Ακολούθησαν και άλλες όπως η σημερινή, από ένα κορίτσι που μπαίνει για πολλοστή φορά στο χειρουργείο, την ίδια στιγμή που το γαϊτανάκι των όποιων αποκαλύψεων δείχνει ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση η όλη κατάσταση οδηγείται σε άλλες ατραπούς.

    Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι με όλα αυτά που γίνονται πολλοί μιλάνε μεταφορικά για την χαμένη τιμή του Παντελή Παντελίδη, για την απώλεια της οποίας μόνο αυτός δεν ευθύνεται…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: UBS: Γιατί προτρέπει σε «φυγή» από τα ομόλογα και στροφή στις μετοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kleemann: 89.746 μετοχές της στα χέρια της MCA Orbital Global Holdings

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: DuPont: Στο α΄εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρωθεί το deal με τη Dow Chemical



    ΣΧΟΛΙΑ