• First Top Stories

    Οικογένεια Καρέλια: Οι καλύτεροι εργοδότες στην Ελλάδα σε πόλεμο

    Βικτωρία Καρέλια, ο Ανδρέας και ο Στάθης Καρέλιας

    Από αριστερά: Βικτωρία Καρέλια, Ανδρέας και Στάθης Καρέλιας


    Μπορεί η ενδοοικογενειακή κόντρα που ξέσπασε στην οικογένεια Καρέλια να μοιάζει ικανή να διαταράξει τις ισορροπίες στην κραταιά καπνοβιομηχανία καθώς δύο εκ των βασικών μετόχων, η Ιωάννα και η Μίνα Καρέλια, κατηγορούν τους Ανδρέα και Ευστάθιο Καρέλια που ασκούν τη διοίκηση για περίεργες μεθοδεύσεις μέσω θυγατρικών εταιρειών και να αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ζητήματα με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας και με τα δάνεια που της έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες, παρόλα αυτά, δεν παύουν να αποτελούν ίσως τους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

    Σε μια χώρα που την έχει γονατίσει η κρίση και οι αυθαιρεσίες δίνουν και παίρνουν, σε πείσμα των καιρών, η καπνοβιομηχανία Καρέλια είναι ικανή να βρίσκει πάντα τον τρόπο να δείχνει την ευγνωμοσύνη της στους δικούς της ανθρώπους για την καλή τους δουλειά.

    Κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων διαβάζουμε για τα «δώρα» που προσφέρει στους εργαζομένούς της η εταιρεία, μία πρακτική πραγματικά σπάνια για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα, η οποία καθιστά την Καρέλιας παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται μία επιχείρηση απέναντι στους ανθρώπους που την υπηρετούν πιστά.

    Και το 2016 ο διευθύνων σύμβουλος της ιστορικής ελληνικής καπνοβιομηχανίας, Ανδρέας Καρέλιας, τήρησε την εταιρική παράδοση και μοίρασε bonus και παροχές προς τους εργαζομένους της συνολικής αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι και το 2015 είχε μοιράσει στους εργαζόμενούς της το ποσό των τριών εκατ. ευρώ! Οι παροχές του 2015 -οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας- ήλθαν να επισφραγίσουν μια επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία η «Καρέλια Α.Ε.» σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ’ έναν έντονο ανταγωνισμό και σ’ αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ.» είχε επισημάνει πέρυσι τέτοια εποχή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας. Ο επιχειρηματίας μέσα σε δυο χρονιές έδωσε 6 εκατ. ευρώ σε bonuses στους εργαζόμενους του.

    Βικτωρία Καρέλια, ο Ανδρέας και ο Στάθης Καρέλιας
    Από αριστερά: Βικτωρία Καρέλια, Ανδρέας και Στάθης Καρέλιας

    Ειδικότερα, όπως είχε ανακοινώσει η Καρέλιας για το έτος 2016:

    • H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος €200,00 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
    • Το επίδομα παρουσίας θα είναι και φέτος €800,00 καθαρά. Το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το ποσό αυτό το έλαβε το 84% των εργαζομένων.
    • Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500,00 καθαρά.
    • Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2016, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση €500,00 καθαρά.
    • Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2016.
    • Από 1ης Ιανουαρίου 2017, όλοι οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 2.500 ευρώ θα πάρουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους κατά 100 ευρώ μικτά.
    • Πέραν όμως αυτού, οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από €2.501 και πάνω, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000,00 καθαρά.
    • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.701 έως €2.500, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €500 ευρώ καθαρά.
    • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.201 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000 καθαρά.
    • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.700 καθαρά
    • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και €1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον €450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί.Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, με εξαίρεση την αύξηση των €100,00 η οποία είναι μικτή. Δηλαδή, για τις υπόλοιπες παροχές, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ο Καρέλιας τινάζει κάθε χρόνο την μπάνκα στο αέρα. Στα 6 εκ ευρώ οι παροχές που έδωσε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί σφάζεται η πλουσιότερη οικογένεια της Ελλάδας που έχει περιουσία 720 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καρέλιας: Η εταιρία που ξέρει να κερδίζει!



    ΣΧΟΛΙΑ