• First Top Stories

    Γιώργος Κατρούγκαλος, η επιστροφή: “Δεν είμαι Μαρία Αντουανέτα να προτείνω site σε άνεργους δημοσιογράφους”

    • NewsRoom


    Μετά το χαμό σε ΜΜΕ και social media από τη δήλωσή του σχετικά με το μέλλον των δημοσιογράφων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που έμειναν χωρίς άδεια, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να τη μαζέψει.

    “Η πρόταση”, εξήγησε, “δεν είναι ‘τύπου Μαρίας Αντουανέτας’, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται”. “Εμείς πρώτα-πρώτα πήραμε μέτρα νομοθετικά, τα οποία στη Βουλή όσοι μας κατηγορούν σήμερα για άλλο πράγμα τότε, μας κατηγορούσαν για σοβιετικά μέτρα, για ελάχιστο αριθμό προσωπικού στα κανάλια”, δήλωσε σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου ήταν ομιλητής στην εκδήλωση “Μια αναδρομή στο μέλλον του Εργατικού Δικαίου”.

    katrougkalos

    Στη σύντομη συνομιλία του με τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε την πρόταση να δίνεται voucher αντί για επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους των σταθμών που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, διευκρινίζοντας ότι “αυτά τα χρήματα που θα παίρνει όποιος θα βρισκόταν χωρίς δουλειά να τα πάρει με μία επιταγή και τη δεύτερη μέρα που θα είναι στο ταμείο ανεργίας, ώστε μόνο μία μέρα να μείνει άνεργος να διαλέξει τον εργοδότη του, ένα από τα κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα”.

    Ο υπουργός εκτίμησε τέλος ότι ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη δουλειά τους στα κανάλια θα είναι μικρός, με δεδομένη την εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών σταθμών που δεν πήραν άδεια, να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλο τρόπο (web ή συνδρομητικό).

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giorgos-katrougkalos-klini-kanali-pou-ergazeste-ftiaxte-site/72661



    ΣΧΟΛΙΑ