• First Top Stories

    Γιατί πήγε στην Lockheed Martin ο Νίκος Παππάς;

    • NewsRoom

    Ο Νίκος Παππάς στο επιχειρησιακό κέντρο της Lockheed Martin


    Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Lockheed Martin, στο πλαίσιο ταξιδιού του στις ΗΠΑ, έκανε ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Η Lockheed Martin είχε αναλάβει τη κατασκευή του δορυφόρου Hellas Sat 4 που εκτοξεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019.

    Υπενθυμίζεται ότι η Lockheed Martin είναι η εταιρεία που κατασκευάζει και τα F-35, τα οποία οι Αμερικανοί αρνούνται να δώσουν στην Τουρκία μετά τις συμφωνίες Ερντογάν με την Ρωσία για την απόκτηση του συστήματος S-400 και που τώρα, όπως είπε ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός στο Κογκρέσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν στην Ελλάδα.

    Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τον επικεφαλής μηχανικό της εταιρείας, ενώ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία τροχιοδρόμησης του δορυφόρου Hellas Sat 4 στην τελική του τροχιακή θέση, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Μαΐου.

    Τον Νίκο Παππά συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου με τροπολογία που κατέθεσαν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε γίνει δεκτή η προσφορά της Lockheed Martin για 12 προγράμματα αναβάθμισης στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιπερισπασμός ΗΠΑ σε Τουρκία: Σκέφτονται να πωλήσουν F-35 στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την παράδοση του εξοπλισμού των F-35 στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ