• First Top Stories

    Δημήτρης Κοπελούζος στο mononews: Εύχομαι η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει καλές σχέσεις με τον Trump

    Δημήτρης Κοπελούζος Πρόεδρος του Copelouzos Group

    Δημήτρης Κοπελούζος Πρόεδρος του Copelouzos Group


    Είναι σαφές ότι η εκλογή Trump προκάλεσε έντονους τριγμούς στις αγορές αμέσως όταν οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών. Στις αγορές επικράτησε πανικός με τις μετοχές να σημειώνουν ισχυρή πτώση.

    Ομως όπως εξήγησε σε συνέντευξη του στο CNBC ο διάσημος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριαν η  πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου προέδρου των ΗΠΑ ήταν αυτή που καθησύχασε τις αγορές. Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κάνει τρία πράγματα για να σταθεροποιήσει τις χρηματιστηριακές αγορές και να αποτρέψει νέα πτώση, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν στο CNBC.

    «Είναι σημαντικό ότι ο κ. Tραμπ ήταν αρκετά εγκάρδιος στην πρώτη του εμφάνιση και για αυτό οι αγορές επανήλθαν από βουτιά 5% σε κάτι λιγότερο ανησυχητικό» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz .

     

    Τι λένε οι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές 

    Από την άλλη πλευρά ορισμένοι από τους ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες και πλοιοκτήτες αντιμετωπίζουν τα νέα δεδομένα με πιο ψύχραιμη ματιά, επισημαίνοντας ότι η είσοδος του Τράμπ στο Λευκό Οίκο δεν τους φοβίζει.

    Μιλωντας αποκλειστικά στο mononews.gr ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος εξήγησε ότι: “ο Αμερικανικός λαός εξέλεξε τον Trump στην προεδρεία των ΗΠΑ και αυτό είναι ευχάριστο. Αυτο που εύχομαι είναι η χώρα μας να έχει καλές σχέσεις με την νέα αμερικανική κυβέρνηση όπως είχε και με την προηγουμένη”.

    Στο ίδιο μήκος κινείται και η προσέγγιση του Έλληνα εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, διευθύνοντος συμβούλου της ναυτιλιακής StealthGas, ο οποίος αναφέρει στο Tradewinds ότι οι άνθρωποι κατά γενική ομολογία φοβούνται το άγνωστο, όπως στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Τράμπ στον αγώνα που έδωσε απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, το πρόσωπο της οποίας είχε ταυτιστεί με τη σταθερότητα.

    “Προσωπικά πιστεύω ότι ο Τράμπ θα τα πάει καλά καθώς είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, που τα είχε καταφέρει μέσα από τα προσωπικά του οικονομικά προβλήματα αρκετά καλά στο παρελθόν”, δήλωσε ο κ. Βαφειάς.

    “Έτσι, από την πλευρά μου δεν έχω καμία ανησυχία και τουλάχιστον τώρα που τελικά ο επόμενος πρόεδρος εξελέγη φεύγει μία μεγάλη αβεβαιότητα από την αγορά που περίμενε τις εκλογές”, υποστήριξε ο εφοπλιστής.

    Από την πλευρά του ο Nils Aden, διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου γερμανικού ναυτιλιακού ομίλου ER Schiffahrt, ανέφερε στο tradewinds ότι θα χρειαστεί χρόνος για να φανεί ποιος θα είναι ο αντίκτυπος αυτού του πολιτικού σεισμού.

    Πρόσφατα ο Aden πήρε μέρος στο Maritime Forum που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, όπου πάνω από 200 εφοπλιστές συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της ναυτιλίας, αρκετές από τις οποίες έχουν να κάνουν με τις νέες ψηφιακές πλατφόρμες που απειλούν να αλλάξουν τις υφιστάμενες επιχειρησιακές δομές.

    “Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως το παγκόσμιο εμπόριο θα επηρεαστεί αν τελικά η τάση του προστατευτισμού γίνει πραγματικότητα” σχολίασε ο Aden. Με τους νεότερους και πιο μορφωμένους αμερικανούς να έχουν ψηφίσει ενάντια στον Τράμπ, αποτελεί μεγάλο ερώτημα πως θα αντιδράσουν τώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήρεμα έκλεισε το ΧΑ μετά τη νίκη Τράμπ – ΟΠΑΠ και Τιτάνας οι κερδισμένοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας ήταν προετοιμασμένος λένε στο Μαξίμου-Τι θα πει στον Ομπάμα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μαριχουάνα: Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ