• First Top Stories

    Δεν της…. βγαίνει το short στην Alpha Bank της Lansdowne

    alpha bank


    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στις τρέχουσες ανοιχτές καθαρές αρνητικές θέσεις, η Lansdowne είναι το μόνο fund που είναι short επί της μετοχής της Alpha Bank.

    Το βρετανικό fund ανακοίνωσε τη θέση αυτή την 5η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το νόμο, ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο που κατέχει μια καθαρή αρνητική θέση σε σχέση με το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρείας γνωστοποιεί το σχετικό όριο σε ποσοστό ίσο με το 0,5% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της σχετικής εταιρείας και κάθε 0,1% πάνω από το όριο αυτό. 

    Στις 5/10 και αφού είχε ακολουθήσει τo τραπεζικό sell off της 3ης Οκτωβρίου, γνωστοποιείται ότι η Lansdowne κατέχει αρνητική καθαρή θέση 0,51% του συνόλου των μετοχών της Αlpha Bank. Φυσικά, τον χρόνο που έχτισε τη short θέση της στη μετοχή την ξέρει μόνο το ίδιο το fund.

    Αν υποθέσουμε όμως ότι η κατρακύλα της 3ης Οκτωβρίου έβαλε σε πειρασμό τη Landowne να βγει short, τότε βάσει της τρέχουσας τιμής της Alpha Bank, το βρετανικό fund καταγράφει ζημιά.

    Ακόμα και ο μέσος όρος τιμής της μετοχής της Alpha bank, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και την 5η Οκτωβρίου είναι 1,30 ευρώ! Η τρέχουσα στις 14:18 στην συνεδρίαση της Τρίτης 13 Νοεμβρίου είναι 1,33 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ