• First Top Stories

    Κύπρος, Μάλτα, Ιρλανδία… – Η μεγάλη «φυγή» των Ελλήνων επιχειρηματιών και οι χρυσές… δουλειές!

    • NewsRoom


    Με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι μια… φυσιολογική εξέλιξη. Χιλιάδες πολίτες, από τους πολλούς φόρους και το αβέβαιο μέλλον τους, αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό από τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές.

    Οι αιτήσεις για αλλαγή φορολογικής έδρας στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού δεν έχουν προηγούμενο, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα. Επιχειρηματίες γίνονται με μικρό κόστος φορολογικοί κάτοικοι άλλων χωρών, μεταφέροντας δραστηριότητες στο εξωτερικό και μειώνοντας τα δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα.

    Κύπρος, Μάλτα, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο αποτελούν τις βασικές τους επιλογές. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται εκατοντάδες ραντεβού, όπου εξειδικευμένες εταιρείες συμβούλων παρέχουν λύσεις για την καλύτερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και φορολογικών υποχρεώσεων.

    Εκεί που γίνονται «χρυσές» δουλειές είναι οι υπηρεσίες προς ελεύθερους επαγγελματίες, που διατηρούν σχετικά υψηλά εισοδήματα. Στις εναλλακτικές λύσεις, εκτός από την αλλαγή φορολογικής έδρας, περιλαμβάνονται εταιρικά σχήματα στα οποία μεταφέρονται περιουσιακά στοιχεία, εικονικά διαζύγια για φορολογικούς λόγους, έμμεσοι τρόποι αμοιβής, δημιουργία Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων σε τρίτες χώρες και περιορισμό στο ελάχιστο δυνατό των επίσημων συναλλαγών…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται με φόρα ο Σούλτς! Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του για την Καγκελαρία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη φωτιά σε μοναστήρι στη Ναύπακτο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αγρότες της Κρήτης απέκλεισαν την εθνική Χανίων-Ρεθύμνου για 15 λεπτά



    ΣΧΟΛΙΑ