• First Top Stories

    Δολοφονήθηκε ο Μανώλης Κυπριανίδης της ΑΓΕΤ Ηρακλής

    • NewsRoom
    Μανώλης Κυπριανίδης-Μιμή Ντενίση

    Μανώλης Κυπριανίδης-Μιμή Ντενίση


    Νεκρός βρέθηκε στην Ελβετία ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής Μανώλης Κυπριανίδης. Μάλιστα οι ελβετικές αρχές σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, κάνουν λόγο για δολοφονία. Ο Κυπριανίδης πριν την ΑΓΕΤ Ηρακλής ήταν επικεφαλής της εταιρίας Κεράνης καθώς ο ίδιος είχε παντρευτεί την βασική μέτοχο της εταιρίας Μαρίνα  Φλέγγα.

    Ο Κυπριανίδης ήταν κάτοχος του περίφημου ακινήτου στο Λαγονήσι του Ωνάση που είχε φιλοξενηθεί ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ένα υπέροχο, αρχιτεκτονικά φτιαγμένο από πέτρα σπίτι κοντά στην θάλασσα. Ο δικτάτορας αμέσως τοποθέτησε συρματοπλέγματα περιμετρικά του οικοπέδου για την προστασία του και επίταξε το διπλανό οικόπεδο όπου εγκατέστησε την έμπιστη φρουρά του. Κατασκεύασε ένα λιμανάκι για να δένει το φουσκωτό του λιμενικού ώστε να υπάρχει εκτός από τον δρόμο μεταξύ των οικοπέδων και δεύτερος δρόμος διαφυγής – αν τον χρειαζόταν ποτέ. Ο δικτάτορας έζησε στο σπίτι του Ωνάση για κάποια χρόνια ώσπου τον συνέλαβε, ο  Ιωαννίδης.

    Το όμορφο και προνομιακό σπίτι με τον κήπο των 4 περίπου στρεμμάτων αργότερα πέρασε στην ιδιοκτησία της εξαδέλφης του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα. Κάποια στιγμή η off shore εταιρεία, που της ανήκε το ακίνητο, πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη ο οποίος ήδη είχε παντρεύτηκε την Μαρίνα Φλέγγα κόρη μεγαλομετόχου της καπνοβιομηχανίας Κεράνη.

    Μετά τον χωρισμό του με την Μ. Φλέγγα ο ίδιος σύνηψε σχέση με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση.



    ΣΧΟΛΙΑ