• First Top Stories

    Απoζημίωση 70 εκατ. ευρώ θα ζητήσει η Fraport από το δημόσιο, λέει το Spiegel

    • NewsRoom

    Cathay Pacific nach der Landung auf dem Weg zur Position


    Οι σοβαρές ελλείψεις και η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχεδόν όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, οδηγούν την Fraport, τη γερμανική εταιρεία που τα εκμεταλλεύεται, να ενεργοποιήσει ρήτρα του συμβολαίου που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο και να ζητήσει από αυτό, αποζημίωση η οποία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, θα ανέλθει στο ποσό των 70 εκατ. ευρώ!

    Σύμφωνα με τα όσα παραθέτει το Der Spiegel, που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, τα περιφερειακά αεροδρόμια -μεταξύ των οποίων το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας- είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή, που υπολόγιζε η Fraport.

    Το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του Der Spiegel

    «Το συμβόλαιο δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση σε μια τέτοια περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

    Η Fraport πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα αεροδρόμια αυτά και πλέον φαίνεται έντονα δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί.

    Τον Ιούνιο, η κοινοπραξία ανέθεσε σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να συντάξει μια έκθεση για την κατάσταση των 14 αεροδρομίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξάντερ Ζίνελ (Fraport): Σε 14 αεροδρόμια υπήρχαν 12.200 καμένες λάμπες

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Fraport «καρφώνει» τον Σπίρτζη: Η κυβέρνηση ήταν πλήρως ενημερωμένη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Σπίρτζης ρίχνει τα βέλη του και στη Fraport: Δεν έχει δείξει καλά δείγματα γραφής



    ΣΧΟΛΙΑ