• First Top Stories

    Η Άννα Κορακάκη αντί να φύγει στο εξωτερικό έμεινε στη Δράμα και κυνήγησε το όνειρό της (video)

    • Αθηνά Λαρδή
    anna


    Στην εποχή της κρίσης, όπου ολοένα και περισσότεροι καταρτισμένοι νέοι επιλέγουν να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός συνόρων, η Άννα Κορακάκη ήταν από τους ελάχιστους που αποφάσισαν να μείνουν και να παλέψουν. Παρά τις αντιξοότητες και τη μηδενική υποστήριξη μέχρι την κορυφή του χρυσού μεταλλίου, η 20χρονη από τη Δράμα επέμεινε, στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις και την οικογένειά της και στο τέλος τα κατάφερε! Και τι παίρνει ως επιβράβευση από τη χώρα της; Μια ξεδιάντροπη προσπάθεια σφετερισμού της επιτυχίας της, από αυτούς που με τις πράξεις τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη γενιά νέων επιστημόνων στην πόρτα της ξενιτιάς.

    anna korakaki

    Αυτό που ξεχωρίζει την Άννα Κορακάκη από άλλους Έλληνες αθλητές που έχουν θριαμβεύσει στα αθλήματα τους είναι η εξυπνάδα και η παιδεία της. Σπουδάζει ειδική αγωγή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και χαρακτηρίζεται από ήθος και ώριμη σκέψη. Ακόμα και από τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις της στα social media μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει ότι είναι ένα καλλιεργημένο άτομο με συγκροτημένη σκέψη. Η ίδια είχε προβλέψει σε ανύποπτη στιγμή την απόπειρα καπηλείας της επιτυχίας της: “Κατανοώ την οικονομική κρίση, τις περικοπές, το να μην πηγαίνουμε σε κάποιους αγώνες. Αλλά δεν γίνονται ούτε αυτά που δεν κοστίζουν τίποτα. Που απαιτούν μόνο μια οργάνωση, το ενδιαφέρον κάποιων. Ενδιαφέρονται μόλις έρθει το μετάλλιο, μέχρι τη φωτογραφία. Εμφανίζονται μόνο στη φωτογραφία, κι έπειτα εξαφανίζονται.” 

    anna

    Η Άννα γνωρίζει πως το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε τέτοιες παγκόσμιες εκδηλώσεις σημαίνει τα πάντα, ειδικά σ’ αυτούς τους καιρούς, αφού το να ξέρεις ότι δίνεις χαρά, περηφάνια και ηθική ανάταση σε συμπολίτες σου, σε Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα και πονούν γι’ αυτή, είναι ευτυχία.

    Και αναγνωρίζοντας ποιοι άνθρωποι ήταν δίπλα της και τη βοήθησαν, τους λέει το δικό της μεγάλο ευχαριστώ. “Το ευχαριστώ μου για όλα όσα έχω πετύχει σήμερα και όσα πρόκειται μελλοντικά να πετύχω, ανήκει αποκλειστικά στον πατέρα μου & προπονητή μου. Είναι ο άνθρωπος που με μύησε στη σκοποβολή στην ηλικία των 12, με έκανε μια αθλήτρια που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μπορώ να γίνω, με έκανε να βρω σημεία μεγάλης δύναμης, θάρρους και αντοχής του χαρακτήρα και του εαυτού μου που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι έχω. Και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να με στηρίζει και να βρίσκεται πάντα μπροστά μου να αντιστέκεται σαν βράχος στις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν ή προκαλούνται, για να μένω εγώ άτρωτη.” 

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/idou-pos-aristi-korakaki-ekane-tin-ellada-na-dakrisi/66841

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ekmetallefsi-gia-theathine-antanaklastika-chronokathisterisi-gkremisan-proponitirio-paragka-tis-korakaki/66837



    ΣΧΟΛΙΑ