• First Top Stories

    Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου επιστολή δικηγόρων για την υπόθεση Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης


    Ο Όμιλος Σκλαβενίτη είναι παρών; Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται ότι ο Μάκης Σκλαβενίτης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη διάσωση της Μαρινόπουλος μετά την υιοθέτηση της διαδικασίας εξυγίανσης της επιχείρησης με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια του Μάκη Σκλαβενίτη υποστηρίζουν ότι ο επιχειρηματίας συνεργάζεται στενά με τις τράπεζες και κάποιους προμηθευτές έτσι ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση.

    Διαρροή που έγινε νωρίτερα από την πλευρά της Σκλαβενίτης είτε της Μαρινόπουλος αναφέρει ότι σε επιστολή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Σκλαβενίτης στους δικηγόρους της Μαρινόπουλος δηλώνει πως η πρώτη επεξεργάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη διάσωση της δεύτερης μετά την υιοθέτηση της διαδικασίας εξυγίανσης, με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, πάντα σε στενή συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες και τους δανειστές.

    Όπως θα αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, η τελική συμμετοχή της Σκλαβενίτης στο σχέδιο εξυγίανσης θα εξαρτηθεί από ένα πλήθος κρίσιμων προϋποθέσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τον Όμιλο Μαρινόπουλου και τις πιστώτριες τράπεζες. Οι προϋποθέσεις αυτές, με βάση πάντα τα όσα αναφέρονται στην επιστολή της Σκλαβενίτης, είναι η διενέργεια ικανοποιητικού due diligence, η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η διατήρηση των υφισταμένων λειτουργιών της Μαρινόπουλος – όπως το δίκτυο των καταστημάτων – αλλά και όσων διαπιστωθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/leonidas-marinopoulos-aftes-ine-i-4-desmefsis-mou-apenanti-stous-12500-ergazomenous/57679

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kivernisi-me-vlemma-strammeno-stin-idiotikopiisi-tou-olp-ke-plati-stous-sintaxiouchous/57635

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/telos-sto-deltio-idiseon-tou-mega/57633

     



    ΣΧΟΛΙΑ