• First Top Stories

    Αυξάνονται τα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας – Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία, μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη!

    • NewsRoom
    kakokairia

    (φωτο αρχείου)


    Τρεις νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα. Αρχικά έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η άτυχη 63χρονη ήταν άτομο με κινητικά προβλήματα και διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Μεσσηνίας ενώ, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός.

    Νεκροί βρέθηκαν δύο ακόμα ηλικιωμένοι, μία γυναίκα η οποία ζούσε σε υπόγειο στην πόλη της Καλαμάτας και ένας άνδρας με κινητικά προβλήματα που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία. Στη Θεσσαλονίκη τέλος αγνοείται μία 60χρονη, η οποία δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τα ξημερώματα όταν επέστρεφε στο σπίτι της με το αυτοκίνητό της. Η γυναίκα δεν απαντά στις κλήσεις που τις κάνει ο σύζυγός της, ενώ το αυτοκίνητό της βρέθηκε στην περιοχή της Μηχανιώνας. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της με τις αρχές να ψάχνουν ακόμη και στη θάλασσα, ειδικά σε σημεία όπου καταλήγουν χείμαρροι.

     Καλαμάτα

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

    Η ολονύχτια νεροποντή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

    «Από τις 04.00 το πρωί βρέχει πολύ. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» ανέφερε ο κ. Νίκας και πρόσθεσε ότι μέσα σε μόλις μία ώρα έπεσε νερό που έφτανε σε ύψος τα 140 mm. Στις 08.00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των τοπικών Αρχών, της Πυροσβεστικής και του στρατού.

    Στο μεταξύ, τις πληγές του από το κύμα κακοκαιρίας μετρά από τα ξημερώματα όλος ο Νομός Μεσσηνίας. Από τη σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από το απόγευμα της Δευτέρας τις περιοχές του νομού έχουν σημειωθεί τεράστιες υλικές καταστροφές.

    Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη μισή Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει ζημιές και καταστροφές σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδεύτηκαν από ανεμοστρόβιλους που “χτύπησαν” το Κατάκολο και τον Λαγανά Ζακύνθου, με τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται επί ποδός και τους κατοίκους να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Νωρίς το πρωί στο Κατάκολο σχηματίστηκε εντυπωσιακός υδροστρόβιλος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε και στην πορεία κρουαζιερόπλοιου. Ο καπετάνιος τον απέφυγε και το πλοίο συνέχισε χωρίς προβλήματα την πορεία του.

    kakokairia

    kakokairia

    kakokairia

    kakokairia

     kalamata

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΌΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/pente-idisis-gia-tin-ikonomia-ke-tis-agores-pou-prepi-na-gnorizete-20/72135

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/kiriakos-mitsotakis-choris-stratigiki-choris-politiko-stocho/72184

     



    ΣΧΟΛΙΑ