• First Top Stories

    90% πιθανότητες (και ράλι των μετοχών στην Wall Street)

    • NewsRoom
    Hillary Clinton

    Hillary Clinton


    Σε ράλι επιδόθηκαν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να τερματίζει ένα αρνητικό σερί εννέα διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων και τον Dow Jones να σκαρφαλώνει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 18.000 μονάδων στον απόηχο της ανακοίνωσης του FBI ότι η νέα έρευνα στα emails της Hillary Clinton δεν θα οδηγήσει σε κατηγορίες. Επιπρόσθετα αρκετά exit polls μεταξύ αυτών και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters δίνουν πιθανότητες νίκης στην Clinton κατά 90% .

    Ο επικεφαλής του FBI, James Comey, ανακοίνωσε χθες πως δεν υπάρχουν ενδείξεις, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση emails της Hillary Clinton. Οι παγκόσμιες αγορές υποδέχτηκαν με ανακούφιση την ανακοίνωση του FBI, με τα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης να καταγράφουν ισχυρά κέρδη νωρίτερα σήμερα και το αμερικανικό δολάριο να κερδίζει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών του. Στον αντίποδα, ο χρυσός, ο οποίος θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, κατέγραψε σημαντικές απώλειες.

    Hillary Clinton
    Hillary Clinton

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 371,32 μονάδες (2,08%) κλείνοντας στις 18.259,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κέρδισε 119,80 μονάδες (2,37%) στις 5.166,17 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 46,34 μονάδες (2,22%) στις 2.131,52 μονάδες.

    Και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Intel κλείνοντας στα 34,69 δολ. με άνοδο 1,08 δολ. ή σε ποσοστό 3,20%. Ακολούθησαν η Goldman Sachs με άλμα 3,16% στα 181,48 δολ. και η JP Morgan Chase στα 69,88 δολ. με άνοδο 3,13%.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση του FBI δίνει ισχυρή ώθηση στην υποψήφια των Δημοκρατικών μία ανάσα πριν την κάλπη. Η αγορά παρέμεινε εγκλωβισμένη στην αβεβαιότητα τις προηγούμενες εβδομάδες, με τον S&P 500 να κλείνει την Παρασκευή σε αρνητικό έδαφος για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Δεκέμβριο του 1980.

    Σε δημοσκόπηση του Bloomberg η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Donald Trump κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, η τελική μέτρηση του Bloomberg δίνει 44% στην Clinton έναντι 41% του Trump.

    Hillary Clinton
    Hillary Clinton

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mohamed A. El-Erian: πώς θα αντιδράσουν οι αγορές των ΗΠΑ στις εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι φταίει για την κρίση στην παγκόσμια ναυτιλία;

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ