• bloomberg

    Financial Times

    Κορονοϊός: SOS εκπέμπει η Μαδρίτη – 50% πάνω τα κρούσματα σε λιγότερο από 24 ώρες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • NewsRoom


    Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαδρίτη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σχεδόν κατά 50% μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

    Σύμφωνα με τον κορυφαίο αξιωματούχο για τον τομέα της Υγείας στην ισπανική πρωτεύουσα, στην περιοχή παρατηρείται «πολύ ανησυχητική» αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία, όπως είπε, αυξήθηκαν κοντά στα 2.000 την Παρασκευή. Αύξηση που αντιστοιχεί σε ποσοστό σχεδόν 50% μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο. Αναμένεται δε να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων μέσα στα επόμενα 24ωρα.

    Στις 6 το απόγευμα την Πέμπτη, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μαδρίτη ήταν 1.388 από 3.004 κρούσματα συνολικά για ολόκληρη την Ισπανία (ΣτΜ: Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, η Ισπανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 120 νεκρούς και περισσότερα από 4.200 κρούσματα του κορονοϊού).

    Υπό το φως αυτής της εξέλιξης, ο Enrique Ruiz Escudero και άλλοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον κόσμο να μείνει σπίτι του για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.

    «Αυτό είναι το μόνο πράγμα που ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε για να τον περιορίσουμε», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στην εντατική 190 άτομα μόνο στη Μαδρίτη, ενώ έχουν πεθάνει 40 άτομα στην περιοχή.

    Την Παρασκευή, η περιφέρεια της Μαδρίτης εξέδωσε διάταγμα για να κλείσουν όλα τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια από την Κυριακή.

    Σύμφωνα με τον γιατρό κ. Ruiz Escudero, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί πάρα πολύ τις ερχόμενες ημέρες, εν μέρει και λόγω της πιθανότητας ευρείας μετάδοσης του ιού κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της «Ημέρας της Γυναίκας» την περασμένη Κυριακή.

    Η Ισπανία έρχεται δεύτερη κατά σειρά στα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα είναι να κλείσουν όλα τα σχολεία για να περιοριστεί η πανδημία, αλλά και πολλά μουσεία, ενώ απαγορεύθηκαν οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα. Οι αυστηρότεροι περιορισμοί έχουν επιβληθεί στη Μαδρίτη, αλλά σύμφωνα με τους υπευθύνους θα πρέπει να περάσουν πιθανώς έως και 10 ημέρες για να διαπιστωθεί αν είναι αποτελεσματικοί ή όχι στον περιορισμό του ιού.

    Το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Ruiz Escudero εξέπεμψε «SOS» για βοήθεια στην κεντρική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι ο στρατός θα είναι «καλός συνεργάτης» για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα αυτά, την ώρα που παρουσίαζε σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τη μετατροπή ξενοδοχείων σε νοσοκομεία, την τοποθέτηση ιατρικού προσωπικού στα γηροκομεία και των τριπλασιασμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

    «Χρειαζόμαστε περισσότερα εφόδια», είπε, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα για να αναπληρωθούν τα αποθέματα που έχουν εξαντληθεί.

    Copyright The Financial Times Limited 2020

    © 2020 The Financial Times Ltd. All rights reserved.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ