• bloomberg

    Financial Times

    Φθηνά στεγαστικά δάνεια από τη Microsoft

    • Financial Times


    Η Microsoft έχει δεσμεύσει σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια για να μπορεί να χορηγεί δάνεια προκειμένου να ενισχύσει την οικονομικά προσιτή στέγαση στο Σιάτλ, την πόλη όπου εδρεύει, σηματοδοτώντας μία από τις μεγαλύτερες κινήσεις από τεχνολογική εταιρεία για την αντιμετώπιση της απότομης αύξησης στις τιμές των κατοικιών, για τις οποίες κάποιοι κατηγορούν τον τεχνολογικό τομέα.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας, Brad Smith, δήλωσε την Τετάρτη στους Seattle Times ότι το ποσό θα αξιοποιηθεί για την χορήγηση δανείων με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά της αγοράς, ώστε να βοηθήσει εργαζόμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να βρουν σπίτι. Η εταιρεία δεν έδωσε κάποιον αριθμό για το πόσα οικονομικά προσιτά σπίτια μπορούν να προκύψουν από τη δέσμευσή της.

    Το Σιάτλ, όπου εδρεύει επίσης η Amazon, αξιολογήθηκε ως “εξαιρετικά απρόσιτο οικονομικά” από την Demographia, μία ομάδα δημόσιας πολιτικής, στην έρευνά της του 2018 για το πόσο προσιτή οικονομικά είναι η στέγαση, και αξιολογείται ως λιγότερο προσιτό από τη Νέα Υόρκη. Η επέκταση των εταιρειών τεχνολογίας στην πόλη έχει βοηθήσει στην ενίσχυση των τιμών των σπιτιών και έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ντόπιους κατοίκους, μία τάση που έχει επίσης εμφανιστεί στο Σαν Φρανσίσκο.

    Το ήμισυ του συνόλου των 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για δάνεια με επιτόκιο χαμηλότερο από της αγοράς για την κατασκευή κατοικιών για ανθρώπους που αποκομίζουν έως και το 60% του μέσου εισοδήματος των 48.150 δολαρίων, σύμφωνα με τους Seattle Times. Ακόμα 225 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν ως δάνεια με επιτόκια χαμηλότερα της αγοράς για να κατασκευαστούν «εργατικές κατοικίες» και έργα για οικογένειες που βγάζουν μεταξύ 62.000 και 124.000 δολαρίων στην περιοχή Eastside της πόλης.

    Τα υπόλοιπα 25 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν ως δωρεά σε κοινοτικά προγράμματα που απευθύνονται σε αστέγους και για την ενίσχυση κατοίκων με χαμηλό εισόδημα.

    Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2018 η Microsoft κατείχε πάνω από 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις.

    [ft_copy]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ανάβει το φουγάρο του πρώτου ελληνικού εργοστασίου στέβιας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η ψηφιακή οικονομική επανάσταση μπορεί να οδηγήσει στην αειφόρο ανάπτυξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πώς και γιατί ο ΟΤΕ αποχώρησε από τις επενδύσεις του στο εξωτερικό


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ