• ESG Today

    World Hydrogen Summit: Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης το Hydrogen «Πρόσωπο της Χρονιάς»

    Γιώργος Χατζημαρκάκης

    Γιώργος Χατζημαρκάκης,CEO της Hydrogen Europe


    Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, CEO της Hydrogen Europe, βραβεύτηκε με το Hydrogen «Πρόσωπο της Χρονιάς» από την World Hydrogen Summit & Exhibition.

    Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου: «Σήμερα, 9 Μαΐου, είναι η Ημέρα της Ευρώπης και ως εκπρόσωπος της Hydrogen Europe θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας. Τα επιτεύγματα της ένωσης δε θα ήταν δυνατά χωρίς την τεχνογνωσία, τις δραστηριότητες και την αφοσίωσή τους στη δράση για το κλίμα. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο αφήγημα που θα βασίζεται στη διατήρηση του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές. Χτίσαμε την οικονομία μας με βάση το φθηνό άνθρακα και το πετρέλαιο στο παρελθόν, τώρα είναι καιρός να δώσουν τη θέση τους στο καθαρό υδρογόνο και την ηλεκτρική ενέργεια».

    Τα World Hydrogen Awards 2022 γιορτάζουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα από εταιρείες και ιδιώτες που οδηγούν τη βιομηχανία υδρογόνου μπροστά.

    Τα άλλα 5 βραβεία πήραν:
    Το βραβείο Green Hydrogen Project Award απονεμήθηκε στην καινοτόμο NEOM με στόχο να χρησιμοποιήσει πράσινο υδρογόνο για μια βιώσιμη πόλη στη Σαουδική Αραβία.
    Το Βραβείο Βιομηχανικής Εφαρμογής Υδρογόνου απονεμήθηκε στη Maersk για την πρωτοποριακή σειρά 12 θαλάσσιων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων που θα μπορούσαν να λειτουργούν με ουδέτερη άνθρακα μεθανόλη από πράσινο υδρογόνο.
    Το Future Hydrogen Leader Award απονεμήθηκε στο Randolf Weterings, Electrification and Hydrogen στο λιμάνι του Ρότερνταμ για την ενσωμάτωση διαφόρων πρωτοβουλιών, έργων και εταιρειών που διαδραματίζουν ρόλο στην επιχείρηση υδρογόνου στο λιμάνι του Ρότερνταμ.
    Το βραβείο μεταφοράς υδρογόνου απονεμήθηκε στην Hyzon Motors για τη γρήγορη ανάπτυξη φορτηγών κυψελών καυσίμου υδρογόνου και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο.
    Το Βραβείο Port of the Future απονεμήθηκε στο λιμάνι του Ρότερνταμ για δεύτερη συνεχή χρονιά, για την πρωτοβουλία της ανάπτυξης ενός κόμβου υδρογόνου, εστιάζοντας σε ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής μετάβασης που συνδέει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.
    Ο Jon André Løkke, Πρόεδρος της Hydrogen Europe, σχολίασε: «Αυτό το βραβείο τιμά το Γιώργο Χατζημαρκάκη και την ένωση μας, καθώς σηματοδοτεί  το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Δίνει κίνητρο για τα απαραίτητα επόμενα βήματα για την οικοδόμηση μιας οικονομίας υδρογόνου».



    ΣΧΟΛΙΑ