• ESG Today

    GROHE: Πρωτοποριακές λύσεις  για τον περιορισμό της σπατάλης νερού στο “The Architect Show”

    • ESG Team


    Η GROHE, με 9 πρωτοποριακές λύσεις εξοικονόμησης πόρων, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση The Architect Show, ένα από τα σημαντικότερα events του αρχιτεκτονικού κλάδου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας καινοτόμες, βιώσιμες και υψηλής αισθητικής λύσεις των προϊόντων της.

    Η GROHE παρουσίασε 9 πρωτοποριακές λύσεις εξοικονόμησης πόρων με προϊόντα και συστήματα, τα οποία βοηθούν στην άμεση μείωση της κατανάλωσης νερού, των εκπομπών CΟ2 και των πλαστικών. Ανάμεσα σε αυτά, το ντους ανακύκλωσης νερού βασισμένο στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας, ανέπαφες μπαταρίες, οι οποίες μειώνουν έως και 70% την κατανάλωση νερού και το σύστημα GROHE Blue, προσφέροντας  φιλτραρισμένο, παγωμένο και ανθρακούχο νερό απευθείας από τη βρύση. Για την GROHE κάθε σταγόνα μετράει και γι’ αυτό έχει δημιουργήσει συστήματα νερού κατάλληλα για έναν πιο οικολογικό και βιώσιμο τρόπο ζωής, αναδεικνύοντας το όραμα της για το πώς το σπίτι μπορεί να διαμορφώσει ενεργά και θετικά την προσωπική μας επίδραση στον πλανήτη και τους πόρους του.

    Επιπλέον, στο πλαίσιο του “The Architect Show”, η  GROHE παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα GROHE X,   η οποία είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για αρχιτέκτονες και designers και αποτελεί ένα μοναδικό hub με πλούσιο περιεχόμενο και συζητήσεις της αρχιτεκτονικής κοινότητας αναφορικά με βιώσιμες πρακτικές και τεχνολογικές καινοτομίες που συμβάλουν στη μειωμένη κατανάλωση νερού.

    Ποια είναι η GROHE

    Η GROHE, η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία για ολοκληρωμένες λύσεις για το μπάνιο και την κουζίνα. Από το 2014, η GROHE αποτελεί μέλος του χαρτοφυλακίου του διάσημου ομίλου LIXIL, κατασκευαστή πρωτοποριακών προϊόντων νερού και προϊόντων για το σπίτι στην Ιαπωνία. Με σκοπό να προσφέρει “Pure Freude an Wasser”, κάθε προϊόν της GROHE βασίζεται στις υψηλές αξίες της εταιρείας, την τεχνολογία, το design και τη βιωσιμότητα. Ορισμένα προϊόντα, όπως το GROHE Eurosmart ή οι θερμοστατικές σειρές GROHE αλλά και πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως το σύστημα νερού GROHE Blue, αναδεικνύουν τη μακροχρόνια εμπειρία της εταιρείας. Εστιάζοντας στις ανάγκες των πελατών της, η GROHE δημιουργεί έξυπνες και βιώσιμες λύσεις, που βελτιώνουν τη ζωή και προσφέρουν πρόσθετη αξία. Για να διευκολύνει την καθημερινή εργασία των επαγγελματιών συνεργατών της, η εταιρεία προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών, όπως το πρόγραμμα αφοσίωσης GROHE + και το GIVE, ένα πρόγραμμα κατάρτισης για την επόμενη γενιά εγκαταστατών.

    Με το νερό στο επίκεντρο της δραστηριότητας της η GROHE εστιάζει στην Εταιρική Ευθύνη και σε μία αλυσίδα αξίας με στόχο την εξοικονόμηση πόρων: από την ουδέτερη σε επίπεδο εκπομπών CO2.*, τις τεχνολογίες προϊόντων που εξοικονομούν νερό και ενέργεια, την αφαίρεση του περιττού πλαστικού από τις συσκευασίες των προϊόντων, μέχρι την σειρά των προϊόντων με πιστοποίηση Cradle to Cradle®. Με το υβριδικό οικοσύστημα επικοινωνίας GROHE X, η εταιρεία δίνει περαιτέρω ώθηση στον κλάδο. Στην ψηφιακή πλατφόρμα, είτε φυσικά ή υβριδικά στο κέντρο εμπειρίας & επικοινωνίας GROHE X στο Hemer της Γερμανίας, είτε με τα φορτηγά GROHE X Motion, η GROHE συνδέει τους ανθρώπους για να ενισχύσει τον σκοπό της LIXIL να «κάνει τα καλύτερα σπίτια πραγματικότητα για όλους παντού».

    *περιλαμβάνει έργα αντιστάθμισης CO2, περισσότερα στο green.grohe.com 

    Σχετικά με την LIXIL

    Ο όμιλος LIXIL κατασκευάζει πρωτοποριακά προϊόντα νερού και προϊόντα για το σπίτι, τα οποία επιλύουν καθημερινά προβλήματα της ζωής, κάνοντας «το καλύτερο σπίτι» πραγματικότητα για όλους, παντού. Με βάση την Ιαπωνική κληρονομιά, σχεδιάζει κορυφαία τεχνολογία και καινοτομία για προϊόντα υψηλής ποιότητας που μεταμορφώνουν το σπίτι. Αλλά η διαφορά της LIXIL βρίσκεται στο αξιόλογο design, το επιχειρηματικό πνεύμα, την αφοσίωση στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους και την υπεύθυνη ανάπτυξη. Αυτή η προσέγγιση γίνεται πραγματικότητα μέσω κορυφαίων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των INAX, GROHE, American Standard και TOSTEM. Περισσότεροι από 55.000 υπάλληλοι του ομίλου που εργάζονται σε περισσότερες από 150 χώρες είναι περήφανοι που κατασκευάζουν προϊόντα, τα οποία έχουν αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ www.lixil.com



    ΣΧΟΛΙΑ