• ESG News

    Cornelia Furse (Fidelity International): Πού επενδύει το νέο Sustainable Climate Solutions

    • ESG Team
    Cornelia Furse (Fidelity International): Πού επενδύει το νέο Sustainable Climate Solutions

    Velislava Dimitrova και Cornelia Furse


    Η Fidelity International δημιούργησε το fund Sustainable Climate Solutions, ένα διεθνές κεφάλαιο που θα επενδύει στις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που οδηγούν τις εξελίξεις στην απανθρακοποίηση.

    Με διαχειριστές τις Velislava Dimitrova και Cornelia Furse, το fund θα επενδύσει σε εταιρείες που προάγουν την προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως για απαλλαγή από τον άνθρακα, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες και λύσεις σχεδιασμένες για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG).

    Ταξινομημένο ως αμοιβαίο κεφάλαιο του άρθρου 8 βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τη γνωστοποίηση βιώσιμων  επενδύσεων (SFDR), τουλάχιστον το 70% των επενδύσεων του αμοιβαίου κεφαλαίου θα επενδυθεί σε εταιρείες που διατηρούν βιώσιμα χαρακτηριστικά.

    «Η τάση της απαλλαγής από άνθρακα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο αρχικό στάδιο διείσδυσής της και θα αναπτυχθεί από ένα συνδυασμό καινοτομίας, βελτίωσης της οικονομίας, επιτάχυνσης της  υποστήριξης από τις κυβερνήσεις και από την αλλαγή των καταναλωτικών συμπεριφορών. Οι μετοχές των εταιρειών που επικεντρώνονται σε αυτές τις δραστηριότητες θα δημιουργήσουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στους επενδυτές μας», δήλωσε η Cornelia Furse.

    «Η κλιματική αλλαγή έφερε τις πολιτικές απαλλαγής από τον άνθρακα σε όλο τον κόσμο που στοχεύουν να συμβάλουν στην επίτευξη  της ουδετερότητας στον άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κόσμος πρέπει να απαλλαγεί επειγόντως από τον άνθρακα, με ταχύτερους ρυθμούς από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα, και οι επενδυτές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη αυτής της αλλαγής.

    »Η πρόκληση για την απαλλαγή από τον άνθρακα είναι σε κλίμακα ασύγκριτη στην ανθρώπινη ιστορία. Επίσης όμως προσφέρει στις εταιρείες που την αντιμετωπίζουν μια περίοδο ανάπτυξης 30 ετών τόσο μεγάλης που ξεπερνά ακόμη και την επανάσταση στο διαδίκτυο. Το fund Sustainable Climate Solutions προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση σε αυτή τη μακροπρόθεσμη παγκόσμια μεγάλη τάση», τόνισε η Velislava Dimitrova.

    Οι επενδυτικοί στόχοι θα περιλαμβάνουν εταιρείες που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν ή πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες και τεχνολογίες ή λύσεις όπως: ηλεκτρικά οχήματα, πράσινο υδρογόνο, αυτόνομα οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έξυπνα δίκτυα, βιομηχανικός αυτοματισμός και γεωργική αποδοτικότητα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ