• ESG Today

    ElvalHalcor: Αυτά τα mega trends βιωσιμότητας ευνοούν χαλκό και αλουμίνιο


    Πολύ δυνατές τάσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα ευνοούν τις προοπτικές και του αλουμινίου και του χαλκού με αποτέλεσμα η ζήτηση για το προϊόντα της ElvalHalcor να είναι σταθερά ανοδική, σημείωσε χθες, στην παρουσίαση της εταιρείας, ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Elval κ. Νίκος Καραμπατέας.

    Όπως είπε, στις τάσεις αυτές περιλαμβάνονται η κυκλική οικονομία, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, η σταδιακή κατάργηση της χρήσης πλαστικού στις συσκευασίες κ.α.

    Το αλουμίνιο και ο χαλκός αποτελούν μέταλλα στα οποία θα στηριχθεί η μετάβαση, καθώς έχουν εφαρμογή σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της βιομηχανικής παραγωγής και μπορούν να ανακυκλώνονται επ’ άπειρον χωρίς να χάνουν τις ιδιότητές τους. Η ElvalHalcor με τις στρατηγικές της επενδύσεις και τις συνέργειες που επιτυγχάνουν οι δύο τομείς και οι θυγατρικές της, έχει τοποθετηθεί έγκαιρα για να καλύψει τη δυναμικά αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και λύσεις αλουμινίου και χαλκού.

    Βασικό πλεονέκτημα και του αλουμινίου και του χαλκού είναι ότι μπορούν να ανακυκλώνονται με αέναο τρόπο, δηλαδή ανακυκλώνοντας ένα προϊόν μπορείς να το παράξεις ξανά και ξανά χωρίς απώλειες. Αυτό δε συμβαίνει σε άλλα υλικά όπως το πλαστικό, στο οποίο η ποιότητά του υποβαθμίζεται όταν ανακυκλώνεται.

    “Το αλουμίνιο εξάλλου ανακυκλώνεται σε μεγάλο ποσοστό 75% στην Ευρώπη και χάρη στα πλεονεκτήματά του, η χρήση του αλουμινίου συνεχώς αυξάνεται. Και σύμφωνα με μελέτες αν το 1% του πλαστικού που χρησιμοποιείται υποκατασταθεί από αλουμίνιο δημιουργεί πρόσθετη ζήτηση αλουμινίου 3ο0-350.000 τόνους, όση δηλαδή είναι η δυναμικότητα ολόκληρης της ElvalHalcor», είπε ο κ. Καραμπατέας.

    Η παγκόσμια κατανάλωση σε προϊόντα έλασης αλουμινίου αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 4,1% μέχρι το 2025, ενώ μόνο στην Ευρώπη η επιπλέον ζήτηση για κουτιά αλουμινίου προβλέπεται να αγγίξει τους 400.000 τόνους.

     

    Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ακόμη μια ισχυρή τάση που ενισχύει και τη ζήτηση του χαλκού και τη ζήτηση του αλουμινίου. Στο χαλκό, υπάρχουν προϊόντα που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στις μπαταρίες και στους κινητήρες αλλά και για τους φορτιστές.

    Το αλουμίνιο αντίστοιχα, φαίνεται πως θα διπλασιαστεί η χρήση του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα συμβατικά, καθώς είναι ελαφρύτερο σε σχέση με το χάλυβα με αποτέλεσμα να το επιλέγουν καθώς όταν μειώνεται το βάρος του αυτοκινήτου δημιουργείται πλεονέκτημα και για τις εκπομπές αλλά και αυξάνεται η αυτονομία, που είναι σημαντικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    Η νέα επένδυση της ElvalHalcor

    Μέσα στο 2022 η εταιρεία θα προχωρήσει την επένδυση για το ψυχρό έλαστρο και τη μονάδα βαφής κυρίως για τη συσκευασία αλουμινίου, αυξάνοντας τη δυναμικότητά από τους 360.000 τόνους που είναι σήμερα στους 520.000 τόνους το 2023. Όπως τονίστηκε, από την εταιρεία αυτές οι παραπάνω παραγγελίες για τις παραπάνω ποσότητες που θα παραχθούν έχουν ήδη γίνει καθώς ήδη οι πελάτες της έχουν δεσμεύσει τις παραπάνω ποσότητες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ