• ESG Today

    Coca-Cola – ΑΒ Βασιλόπουλος: Αργυρό βραβείο για την την εφαρμογή ανακύκλωσης Novoville

    • ESG Team


    H Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) απέσπασε αργυρό βραβείο για την ενέργεια «Μαζί Ανακυκλώνουμε, Μαζί Επισκευάζουμε, Μαζί Επαναχρησιμοποιούμε!», στα Best City Awards 2023, τα βραβεία που αναδεικνύουν τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις, προκειμένου οι πόλεις της χώρας να είναι ευφυείς, αειφόρες, και οικονομικά βιώσιμες διατηρώντας την «κοινωνική τους συνοχή».

    Στο πλαίσιο της ενέργειας, η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, δημιούργησαν έναν σύγχρονο ψηφιακό οδηγό ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης στην εφαρμογή Novoville, ενθαρρύνοντας καθημερινές πράξεις κυκλικής οικονομίας. Με ένα κλικ στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να βρουν 1.600 σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης στον Δήμο τους, καθώς και τα 93 κέντρα ανακύκλωσης στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

    Ο οδηγός αυτός, που δημιουργήθηκε με την τεχνογνωσία της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, διευκολύνει τους χρήστες να υιοθετήσουν με πρακτικό τρόπο μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν δυναμικό χάρτη της κάθε πόλης, με σημεία ανακύκλωσης ρούχων και οχημάτων, Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Κέντρα Ανακύκλωσης στα καταστήματα ΑΒ. Όλα τα διαθέσιμα σημεία απεικονίζονται εύκολα με διαφορετικά εικονίδια, ανάλογα με το είδος του σημείου, ενώ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ανακυκλώσιμα υλικά που δέχονται, καθώς και υπηρεσία πλοήγησης-GPS που οδηγεί απευθείας στο κάθε σημείο.

    Η εφαρμογή Novoville έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη σχέση Δήμου-δημότη και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Περισσότεροι από 500.000 δημότες χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να επικοινωνούν με τον Δήμο τους και να βελτιώσουν τις γειτονιές και τις πόλεις τους, ενώ περισσότερα από 282.678 clicks έχουν πραγματοποιηθεί στα σημεία ανακύκλωσης της εφαρμογής.

    Η συγκεκριμένη διάκριση αναδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη. Με όραμα «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» η εταιρεία, επενδύει στην εκπαίδευση των πολιτών και στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας.  Στόχος η συνολική αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης στους Δήμους, ενώ παράλληλα, δεσμεύεται για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030.

    Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον
    Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, η εταιρεία εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (48.5%) όλου του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας, την στήριξη της νέας γενιάς και την αειφόρο ανάπτυξη. Mε 54 χρόνια παρουσίας στην αγορά και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης, το Αίγιο και την Αταλάντη παράγει και διανέμει ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση. Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι FUZETEA και ο καφές Costa Coffee, αλλά και προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως οι χυμοί Amita και Frulite , το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και τα Tsakiris Chips. Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα, των ενεργειακών ποτών Monster αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου.

    Σχετικά με την The Coca-Cola Company:

    Η The Coca-Cola Company (NYSE: KO) είναι μία «total beverage» εταιρία, με προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αναζωογόνηση στον κόσμο και να κάνουμε τη διαφορά. Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει μάρκες, όπως η Coca-Cola, η Sprite, η Fanta και άλλα ανθρακούχα ροφήματα. Στα προϊόντα που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, τις αθλητικές επιδόσεις, καθώς και τα ροφήματα καφέ και τσαγιού, περιλαμβάνονται το Dasani, το smartwater, το vitaminwater, το Topo Chico, το Powerade, το Costa, το Georgia, το Gold Peak, το Honest και το Ayataka. Τα προϊόντα μας που περιλαμβάνουν θρεπτικά στοιχεία, χυμούς, γαλακτοκομικά και φυτικά συστατικά είναι τα Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife. Αναδιαμορφώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας, μειώνοντας τη ζάχαρη στα ροφήματά μας και διαθέτοντας νέα καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε και τον πλανήτη, μέσα από την αναπλήρωση του νερού που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας, την ανακύκλωση των συσκευασιών μας, τη βιώσιμη συλλογή πρώτων υλών και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας μας. Μαζί με τους συνεργάτες εμφιαλωτές μας, απασχολούμε περισσότερους από 700,000 ανθρώπους, συμβάλλοντας στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για τις τοπικές κοινότητες παγκοσμίως.

    Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος

    Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό τον σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ανέρχεται περίπου στα 600 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Για όλους εμάς στην ΑΒ, η Εταιρική Υπευθυνότητα σημαίνει Σεβασμός. Σεβασμός για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον. Στην ΑΒ, αποτελούμε τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που εφαρμόζει το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών σε συνεργασία με την Εταιρία ΤΕΧΑΝ. Σήμερα, 93 Κέντρα Ανακύκλωσης είναι τοποθετημένα έξω ή κοντά σε καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα. Στα ολοκληρωμένα κέντρα μπορεί κανείς να ανακυκλώσει έως και 6 υλικά (πλαστικές συσκευασίες, συσκευασίες αλουμινίου, συσκευασίες λευκοσιδήρου, γυάλινες συσκευασίες, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες), ενώ στα μικρότερα κέντρα μπορεί να ανακυκλώσει πλαστικά και μεταλλικά κουτιά. Για κάθε υλικό που ανακυκλώνει κανείς, εισπράττει χρηματικό αντίτιμο, το οποίο μπορεί είτε να το δωρίσει στην ΜΚΟ το «Χαμόγελο του Παιδιού», είτε να το αφαιρέσει από τις αγορές του στα καταστήματα ΑΒ. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα!

    Σχετικά με τη Novoville

    Η Novoville ιδρύθηκε το 2016 ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη για μια πιο συμμετοχική, διαφανή και σύγχρονη τοπική διακυβέρνηση. Είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρεία με όραμα και στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να μετασχηματίσει τις δημοτικές υπηρεσίες καθιστώντας τις περισσότερο προσβάσιμες και αποτελεσματικές, με επίκεντρο το δημότη. Η διαδικτυακή πλατφόρμα Novoville βοηθά τους δήμους να χτίσουν μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με τους δημότες, να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις βάσει πραγματικών δεδομένων, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος λειτουργίας τους. Παράλληλα, η δωρεάν εφαρμογή Novoville επιτρέπει στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήματα, να αγοράζουν χρόνο στάθμευσης, να κάνουν πληρωμές, να λένε την άποψή τους και να επικοινωνούν άμεσα με το δήμο τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Η Novoville συνεργάζεται με περισσότερους από 80 δήμους σε 5 ευρωπαϊκές χώρες και έχει αναδειχθεί ως μία από τις 10 καλύτερες startup εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology (GovTech).

    Σχετικά με τα Best City Awards

    Tα Best City Awards 2023 powered by Olympios Group of Companies διοργανώνονται από την Boussias Events, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε. Τα Best City Awards 2023 περιλάμβαναν 5 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι υποψηφιότητες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης.



    ΣΧΟΛΙΑ