ESG Today

Coca-Cola-ΑΒ Βασιλόπουλος: Ψηφιακός οδηγός δείχνει τα σημεία ανακύκλωσης

  • ESG Team


Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματαη CocaCola στην Ελλάδα (CocaCola Τρία Έψιλον & CocaCola Hellas) σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, παρουσιάζουν έναν σύγχρονο ψηφιακό οδηγό για την ανακύκλωση στην εφαρμογή Novoville.

Ο οδηγός ενθαρρύνει καθημερινές πράξεις κυκλικής οικονομίας και με ένα κλικ στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να βρουν σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης στον Δήμο τους, καθώς και τα 93 κέντρα ανακύκλωσης στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο οδηγός, που δημιουργήθηκε με τη στήριξη των δυο εταιρειών και την τεχνογνωσία της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, διευκολύνει τους χρήστες να υιοθετήσουν με πρακτικό τρόπο μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν δυναμικό χάρτη της κάθε πόλης, με σημεία ανακύκλωσης ρούχων και οχημάτων, Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Κέντρα Ανακύκλωσης στα καταστήματα ΑΒ. Όλα τα διαθέσιμα σημεία απεικονίζονται εύκολα με διαφορετικά εικονίδια, ανάλογα με το είδος του σημείου, ενώ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ανακυκλώσιμα υλικά που δέχονται καθώς και υπηρεσία πλοήγησης-GPS που οδηγεί απευθείας στο κάθε σημείο.

Η εφαρμογή Novoville έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη σχέση Δήμου-δημότη και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Περισσότεροι από 500.000 δημότες χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να επικοινωνούν με τον Δήμο τους και να βελτιώσουν τις γειτονιές και τις πόλεις τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Google Play και App Store.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Coca-Cola στην Ελλάδα. Με όραμα «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» η εταιρεία επενδύει και υλοποιεί μια σειρά από στοχευμένες δράσεις, όπως η πρόσφατη αλλαγή στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου που χάρη στην πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία επενδύει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, τη συνεργασία με φορείς και την εκπαίδευση των πολιτών στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό τη συνολική αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης στους Δήμους. Παράλληλα, έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030 καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Διαβάστε περισσότερα στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της CocaCola Τρία Έψιλον εδώ.

Ποια είναι η Novoville

Η Novoville ιδρύθηκε το 2016 ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ανάγκη για μια πιο συμμετοχική, διαφανή και σύγχρονη τοπική διακυβέρνηση. Είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρεία με όραμα και στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να μετασχηματίσει τις δημοτικές υπηρεσίες καθιστώντας τις περισσότερο προσβάσιμες και αποτελεσματικές, με επίκεντρο το δημότη.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Novoville βοηθά τους δήμους να χτίσουν μια αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με τους δημότες, να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις βάσει πραγματικών δεδομένων, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος λειτουργίας τους. Παράλληλα, η δωρεάν εφαρμογή Novoville επιτρέπει στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήματα, να αγοράζουν χρόνο στάθμευσης, να κάνουν πληρωμές, να λένε την άποψή τους και να επικοινωνούν άμεσα με το δήμο τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Η Novoville συνεργάζεται με περισσότερους από 80 δήμους σε 5 ευρωπαϊκές χώρες και έχει αναδειχθεί ως μία από τις 10 καλύτερες startup εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology (GovTech).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.novoville.com και ακολουθήστε τις σελίδες σε FacebookTwitterInstagram και LinkedIn.ΣΧΟΛΙΑ