• Επι-θετικά

    Ο ηλεκτρόπληκτος Τσίπρας, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κι ο λογαριασμός του τζάμπα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Εσείς τι διαλέγετε: Σούπερ μάρκετ ή ηλεκτρικό ρεύμα;

    Αν πω, ότι στο δίλημμα έχουν έρθει πολλά ελληνικά νοικοκυριά, δεν θα είναι λαϊκισμός αλλά απλή _αν και σοβαρή_ είδηση.

    Κι αν πω επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραφρονήσει με το θέμα, τόσο που να ξεχνάει τα δικά του καμώματα και με χαρακτηριστική ευκολία να τα φορτώνει στους άλλους, και πάλι δεν θα είναι λαϊκισμός αλλά απλή διαπίστωση. Δυστυχώς όμως, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

    Όσο κι αν ο κ. Τσίπρας μετερχόμενος τα γνωστά του τεχνάσματα εξαπάτησης του κόσμου εκστομίζει μύδρους εναντίον της κυβέρνησης, διότι αυτό επιβάλλει η παραπλανητική πολιτική του, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

    Διότι ξέρει, αλλά δεν το ομολογεί ασφαλώς, ότι δεν ευθύνεται ο Μητσοτάκης για την ενεργειακή κρίση.

    Κι από την άλλη όμως, «χορεύοντας» πάνω στην απελπισία των ανθρώπων, που δεν μπορούν να  ανταποκριθούν στον λογαριασμό του ρεύματος, προκειμένου να εξαργυρώσει σε ψήφους την αντίδρασή τους, εκείνοι που τελικά θα χάσουν είναι οι πολίτες, που τον πίστεψαν. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

    Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, που ο νέος και ωραίος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το κίνημα «Δεν πληρώνω», διότι εκείνος θα έσχιζε μνημόνια, στα λίγα ευρώ των διοδίων θα κολλούσε…

    Κι ήρθε ο καιρός, με τούτα και με εκείνα, που βγήκε στην κυβέρνηση κι οι αρνητές θα δικαιώνονταν, αλλά εκείνος τους έστειλε στα δικαστήρια και τα χρήματα βεβαίως καταβλήθηκαν ως όφειλαν…

    Αλλά κυρίως, κανείς μας δεν ξεχνάει την υποτιθέμενη κατάργηση του ΕNΦΙΑ ή τον φόρο για τα ακίνητα, που ως αιχμή του δόρατος άγγιξαν πολίτες κάθε πολιτικού προσανατολισμού, για να τους ξεχάσει βεβαίως εν μια νυκτί.

    Ούτε την ρήτρα αναπροσαρμογής στον λογαριασμό του ρεύματος είχε καταργήσει, αλλά τώρα ζητάει από τους πολίτες να μην την πληρώσουν.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

    Επιστρέφοντας στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας δεν πράττει κάτι νέο. Δοκιμασμένη η συνταγή του «Δεν πληρώνω», που τον έφερε στην κυβέρνηση, όπως άλλωστε την ίδια επιστροφή στα δικά του πεπραγμένα υπόσχεται με κάθε ευκαιρία _στην πραγματικότητα περί απειλής πρόκειται.

    Το θέμα είναι, πόσοι θα ξεγελαστούν αυτή τη φορά. Γιατί το πρόβλημα, ανεξαρτήτως της διαστρέβλωσης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει.

    Οι τετραψήφιοι αριθμοί στον λογαριασμό του ρεύματος δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται ψύχραιμα και η εξόφλησή τους είναι ένας εφιάλτης, που δεν μειώθηκε ως γνωστόν, ούτε μετά την κυβερνητική παρέμβαση.

    Και στο κάτω – κάτω ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αργεί, ως συνήθως, να πάρει αποφάσεις και να βγάλει λευκό καπνό. Το δικό του σπίτι τον νοιάζει.

    Αλλά και ούτε μπορεί να αποδεχθεί απαξιωτικές απόψεις, όπως εκφράστηκαν από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, ότι «ο τζάμπας πέθανε και το δωρεάν τελείωσε» και ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τους υψηλούς λογαριασμούς για να μην πληρώνουν…

    Τη στιγμή μάλιστα, που άλλοι συνάδελφοί του πλήρωσαν το ρεύμα ιδιωτών, τις μέρες του Πάσχα.

    Εν τέλει όμως, και επιστρέφοντας στο αρχικό ερώτημα, ας δούμε, τι είναι πιο χρήσιμο: Το σούπερ μάρκετ μας είναι απαραίτητο, όσο είναι και το φαγητό για να ζήσουμε. Το ρεύμα πάλι χρειάζεται, πλην όλων των άλλων για να μαγειρέψουμε αυτό το φαγητό, καθ΄ ότι η εποχή των σπηλαίων και της αναζήτησης της φωτιάς από τον Προμηθέα έχει παρέλθει προ πολλού. Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα λοιπόν.

    Γι΄αυτό, αν υπάρχει ένα μήνυμα αυτή τη στιγμή είναι μία λέξη: Γρηγορείτε!



    ΣΧΟΛΙΑ