• Επι-θετικά

    Μετά τα Rafale, σειρά έχουν τα τρακτέρ. Αγιασμοί και ξεματιάσματα, τα υπερόπλα των Ελλήνων

    Τα αμερικανικά προϊόντα, τα αγέννητα παιδιά και άλλες αμαρτίες

    Portrait of Stephy Langui, Rene Magritte


    Στο ερώτημα αν πρέπει ν’ αγιάζονται ή όχι τα αεροπλάνα, τα βαπόρια, τα αυτοκίνητα, το καινούργιο μου κομπιούτερ, το μίξερ της μαμάς ή η ηλεκτρική μας σκούπα, προσωπικώς θα απαντήσω με ένα βροντερό «ναι» (αρκεί βεβαίως, ειδικά αυτά τα τελευταία, να προσέχουμε, να μη γίνονται μούσκεμα)…

    Για να εξηγηθώ. Αν οι Γάλλοι είναι πρωτίστως καθολικοί, μετά μουσουλμάνοι, μετά προτεστάντες, μετά εβραίοι και κάπου, προς το τέλος της κατάταξης, υπάρχουν και κάποιοι ορθόδοξοι, κι αν στην πλειοψηφία τους -μέτρηση περασμένου Σεπτεμβρίου- δηλώνουν άθεοι, ε, τότε πια, όχι έναν αλλά χίλιους αγιασμούς χρειάζονται. Αυτοί οι άπιστοι και τ’ αεροπλάνα τους εξ ίσου, που μας τα έστειλαν εδώ τίγκα στην αμαρτία, να μην έχουν κάνει έστω μία εξομολόγηση, μία μετάληψη, να μη τα έχει διαβάσει ένας παπάς, κάτι τέλος πάντων για να συγχωρεθούν τα αδικήματά τους. (Γιατί, όσο να ‘ναι, πολεμικά αεροπλάνα είναι τα Rafale, δεν κάνουν ραντισμούς στα χωράφια ούτε σεργιανούν στους αιθέρες με διαφημιστικά…).

    Έχω όμως μια απορία επ’ αυτού. Αφού είναι αλλόθρησκοι, πιάνει ο αγιασμός; Ή τσάμπα τον κάναμε; Τόσοι άνθρωποι εκεί, οι επίσημοι, οι παπάδες, ο κύριος που κρατούσε το ασημικό με τον αγιασμό και βεβαίως οι πιλότοι, κι όλη αυτή η μάζωξη να μην έχει αντίκρισμα; Δεν θα το δεχτώ.

    Κι ας μας κοροϊδεύουν εκεί εις τας Ευρώπας, ότι είμαστε οπισθοδρομικοί και τα τοιαύτα… Αλλά τι ξέρουν αυτοί; Εδώ τους ταιριάζει η διαχρονική μας απάντηση, που ουδείς εξ αυτών μπόρεσε να αντικρούσει: ότι όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες αυτοί ζούσαν στα δέντρα… (κάπως έτσι, δεν το θυμάμαι και καλά). Που σημαίνει ότι εμείς ασχολούμαστε με το θέμα, εδώ και 3000-4000 χρόνια. Επιστήμη το έχουμε κάνει. Στο κάτω-κάτω, δεν λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεμελίωσαν τις επιστήμες; Ε, αυτή θα μας γλίτωνε;

    Κατόπιν αυτού, στο ερώτημα αν πρέπει ν’ αγιάζονται ή όχι τα αεροπλάνα, τα βαπόρια, τα αυτοκίνητα, το καινούργιο μου κομπιούτερ, το μίξερ της μαμάς ή η ηλεκτρική μας σκούπα, προσωπικώς θα απαντήσω με ένα βροντερό «ναι». (Αρκεί βεβαίως, ειδικά αυτά τα τελευταία, να προσέχουμε, να μη γίνονται μούσκεμα). Διότι ο αγιασμός γίνεται «προς ιατρείαν παθών, προς αγιασμόν οίκων, προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον», μέσα είμαστε δηλαδή.

    Επιπλέον μάλιστα, κι εδώ επανέρχομαι στα αεροπλάνα, το «αγιασμού δώρον… δαίμοσιν ολέθριον, ταις εναντίαις δυνάμεσιν απρόσιτον». Που πάει να πει, μεταφερόμενο στο σήμερα, πως άμα μας την πέσουν οι Τούρκοι, την έχουν βάψει. Συμφωνώ έτσι κι αλλιώς, αν και εδώ θα πρέπει να μάθω, τι γίνεται και με τα ραντάρ. Τα πιάνει ο αγιασμός ή όχι;

    Επίσης ένα άλλο θέμα είναι το κόστος. Το ίδιο κοστίζει ο αγιασμός για μία καφετιέρα, για ένα τρακτέρ ή για ένα αεροπλάνο; Εγώ από αυτά, μόνον το πρώτο έχω κι επειδή δεν πρόκειται να αποκτήσω τα υπόλοιπα, ίσως με ένα πενηντάρικο να είμαι εντάξει. Θα έπρεπε όμως να υπάρχει ένας τιμοκατάλογος.

    Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι, που τα ψειρίζουν τα πράγματα, λίγο κακόπιστοι να πω, λίγο αντιδραστικοί, που ζητούν αποδείξεις. Με απλά λόγια, από τους χιλιάδες αγιασμούς που γίνονται ετησίως, και στους οποίους προσέρχονται με πίστη οι άνθρωποι, πόσοι άραγε πιάνουν; Τι να σας πω. Η ΕΛΣΤΑΤ επ’ αυτού δεν έχει κάνει καμία μέτρηση και αυτό είναι παράλειψη ασφαλώς, αντί να μας ρωτάει για τις τουαλέτες, θα έπρεπε να εμβαθύνει σε πιο σοβαρά θέματα.

    Κι ένα καλό ξεμάτιασμα πάντως για τα Rafale, δεν θα ήταν καθόλου άστοχο, σας διαβεβαιώ. Έχουν δει μάνα Ελληνίδα να ξεματιάζει το παιδί της, όπου κι αν βρίσκεται, ακόμη και στο Βόρειο Πόλο που λέει ο λόγος, τώρα ειδικά που παίζει στα δάχτυλα την τεχνολογία; Δεν την πιάνεις με τίποτε. Επιτυχία 100% ! Πόσο μάλλον όταν γίνεται από τους ειδικούς.

    Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα Rafale πολλοί τα ζήλεψαν. Και δεν μιλώ μόνον για τους γείτονές μας, ακόμη και εντός Ελλάδος ξίνισε η αντιπολίτευση, που, όπως και να το κάνεις, για την εθνική ασφάλεια προορίζονται, όχι για βόλτες του πάλαι ποτέ Καμένου… «…φυγάδευσον και απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον και πάσαν επιβουλήν… και οφθαλμών βασκανίαν των κακοποιών ανθρώπων», όμως λέει η ευχή εδώ. Άρα πάλι μέσα είμαστε.

    Εν κατακλείδι: Αγιασμοί και ξεματιάσματα είναι τα υπερόπλα των Ελλήνων. Ουδεμία αντίρρησις.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ