• Επι-θετικά

    Οι γιατροί να σκίσουν τα διπλώματα – Έρχεται ο ντόκτορ Τσίπρας

    Για τη στήλη Επιθετικά


    «Γιατρέ μου έχω έναν πόνο…». «Πού κυρία μου; Για να δω…».

    Ζήτημα χρόνου είναι για να φτάσει η στιγμή, που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δέχεται και θα απαντάει φυσικά, σε αιτήματα των ψηφοφόρων του …ιατρικής φύσεως. Γιατί μπορεί να έχει δηλώσει μηχανολόγος, όμως τόσα χρόνια δίπλα δίπλα με τον Πολάκη, κάποιες  ιατρικές γνώσεις τις έχει αποκτήσει. Μπορεί και παραπάνω.

    Γιατί είναι σαφές, ότι ο άνθρωπος ξέρει από ιατρική. Για ειδικότητα, ακόμη δεν το συζητώ, αν και προς την λοιμοξιωλογία τον βλέπω, γιατί εδώ διακρίνω το μέγα ταλέντο που αναδύεται… Αίφνης, και μόνον η άνεση με την οποία κρίνει και απορρίπτει το μεγαλύτερο μέρος των μελών της επιτροπής λοιμοξιωλόγων διαγράφοντάς τους με μια μονοκοντυλιά αποδεικνύει, ότι το άτομο, το κατέχει το θέμα. «Στην επιτροπή υπάρχουν πέντε σοβαροί και οι άλλοι που δεν είναι», είπε ο κ. Τσίπρας από την Κρήτη, έχοντας προφανώς τα προσόντα για να διαχωρίσει τους «καλούς» από τους «κακούς» επιστήμονες. Ή, όπερ και πιθανότερο, κατατάσσοντάς τους με κομματικά κριτήρια. Σιγά… Πρώτη φορά θα είναι…

    Ευθύς αμέσως πάντως, εκ των πέντε μπορώ να μαντέψω τους δύο: Την κυρία Αθηνά Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Την μεν πρώτη, διότι όπως είναι γνωστό λειτουργεί ως άτυπη σύμβουλός του επί λοιμώξεων και πανδημίας (μακάρι να τον συμβούλευε και περισσότερο, γιατί μπορεί να έπιαναν τόπο τα λόγια της και να μην έπεφτε στη σαγήνη του Πολάκη). Όσο για τον κ. Τσιόδρα, εδώ είναι το μέγα _ή και όχι _ μυστήριο. Διότι κανείς δεν θα ξεχάσει τις λοιδορίες που έχει υποστεί ο άνθρωπος από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τους πιστούς του, που τα ακολουθούσαν, ούτε κι ο ίδιος πιστεύω.

    Τι συζήτησαν, άγνωστο. Σαφής όμως, η προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει το αντιεμβολιαστικό προφίλ, που τον στιγματίζει, έχοντας επιλέξει από την αρχή να κάνει αντιπολίτευση με όχημα την πανδημία _παίζοντας με ανθρώπινες ζωές δηλαδή_ και αφήνοντας έτσι, περιθώρια για κάθε είδους συνωμοσιολογίες. Αλλάζουν όμως, τόσο εύκολα τα πράγματα; Πόσο κοντή μνήμη πια να έχουμε, που να ξεχάσουμε, ότι μόλις πριν λίγους μήνες έλεγε, ότι «άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30-39 για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε» αφήνοντας να εννοηθεί, ότι υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο και ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τους νέους…

    Δέσμιος είναι ο κ. Τσίπρας όσων τεράτων έχει ο ίδιος δημιουργήσει, εμμένοντας στην τακτική …και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Το φάσμα του Πολάκη, ενός από τους ελάχιστους μη εμβολιασμένους της Βουλής _αυτός κι ο Βελόπουλος, οποία συνταύτιση! _ θα τον κυνηγάει εσαεί. Μια απορία μόνο υπάρχει: Πώς δεν έχει καταλάβει ακόμη, ότι αυτή η αλλοπρόσαλλη στάση, εκτός από το ότι κάνει κακό στη χώρα, του κοστίζει και προσωπικά; Αλλά, πρόβλημά του.



    ΣΧΟΛΙΑ