• Efficient Cars 2024: C-Suv Hybrid

    Συνεχής σύνδεση!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Με cloud σύστημα πλοήγησης, φωνητικό βοηθό, Over The Air (OTA) ενημερώσεις λογισμικού και ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone.

    Το νέο Toyota CHR έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια απρόσκοπτη, διαισθητική εμπειρία για τους πελάτες που θέλουν το αυτοκίνητό τους να αποτελεί προέκταση του συνδεδεμένου ψηφιακού τους περιβάλλοντος. Μέσα από μία ολοκληρωμένη διαδικασία εξέλιξης με επίκεντρο τον πελάτη δημιουργήθηκαν χαρακτηριστικά που εξατομικεύονται και παρέχουν προστιθέμενη αξία στον χρήστη.

    Αυτή η εμπειρία ξεκινά πριν καν ο χρήστης μπει στο αυτοκίνητο. Ένα σενάριο καλωσορίσματος ξετυλίγεται αυτόματα καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημά του, με ενεργοποίηση των εξωτερικών φώτων. Οι προ-αποθηκευμένες ρυθμίσεις για τη θέση του καθίσματος, την οθόνη οργάνων και τα πολυμέσα εφαρμόζονται αυτόματα.

    Η εφαρμογή MyToyota ξεκλειδώνει μια πρακτική γκάμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού κλειδιού για το εύκολο ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του νέου Toyota C-HR μέσω smartphone, χωρίς να απαιτείται φυσικό κλειδί. Το ψηφιακό κλειδί είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2024 και ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, με ετήσια σύνδεση που περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του οχήματος.

    Το MyToyota ενσωματώνει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος κλιματισμού για θέρμανση ή ψύξη του αυτοκινήτου πριν από το ταξίδι. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, μια μοναδική στην κατηγορία λειτουργία αυτόματης στάθμευσης επιτρέπει στον οδηγό να βγει από το όχημα και να δώσει εντολή σε αυτό να ελιχθεί αυτόματα σε μία θέση.

    Στο εσωτερικό της καμπίνας, το σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού 64 χρωμάτων της Toyota δημιουργεί ένα γαλήνιο περιβάλλον για τους επιβάτες και παράλληλα ενισχύει την ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο άμεσος και έμμεσος φωτισμός, όπως και του πίνακα οργάνων, αλλάζει κάθε ώρα. Το πρωί ξεκινά με φωτεινές αποχρώσεις και το βράδυ καταλήγει σε πιο χαλαρές, ενώ μπορεί να επιλεγεί ένα από τα 14 προγραμματισμένα θέματα που δίνουν σε κάθε ταξίδι το δικό του χαρακτήρα.

    Ο φωτισμός συγχρονίζεται επίσης με το σύστημα κλιματισμού, χρησιμοποιώντας πιο ζεστά χρώματα όταν η καμπίνα θερμαίνεται ή ψυχρότερα όταν η θερμοκρασία μειώνεται. Η ασφάλεια ενισχύεται επίσης μέσω του ατμοσφαιρικού φωτισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται για την οπτική επισήμανση των προειδοποιήσεων που εκδίδονται από τα συστήματα Safe Exit Assist και Proactive Driving Assist.

    Εκτός από την αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα, οι επιβάτες απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα αέρα, χάρη στην τεχνολογία nanoeX που διαχέει μικροσκοπικά σταγονίδια νερού για τον καθαρισμό του, την απομάκρυνση των αλλεργιογόνων ουσιών, τη μείωση των οσμών και την ενυδάτωση του δέρματος. Όλες οι εκδόσεις του Toyota C-HR διαθέτουν ένα νέο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

    Η διάταξη δίνει προτεραιότητα στην ευκρινή προβολή κρίσιμων πληροφοριών, όπως η ταχύτητα και οι ρυθμίσεις υποβοήθησης του οδηγού, και μπορεί να εξατομικευτεί ανάλογα με τις προτιμήσεις. Ο οδηγός μπορεί να αξιοποιήσει τα τέσσερα θέματα Casual, Smart, Tough ή Sporty – καθώς και τις τρεις προσαρμοζόμενες διατάξεις οργάνων διαισθητικά με ένα μόνο άγγιγμα του χειριστηρίου στο τιμόνι.

    Η εμπειρία πολυμέσων είναι καλύτερα συνδεδεμένη χάρη στο Toyota Smart Connect, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone, cloud σύστημα πλοήγησης, Οver The Air (OTA) ενημερώσεις καθώς και οθόνη αφής 8’’ (έκδοση C-ULT) ή 12,3’’ (Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις).

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Efficient Cars 2024: C-Suv Hybrid»