• Efficient Cars 2024: B-Class

    Ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Οι νέες υπηρεσίες και η κορυφαίου επιπέδου συνδεσιμότητα κάνουν το νέο Clio ακόμα πιο διαισθητικό στη χρήση του.

    Το νέο Clio προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλους τους επιβάτες του, χάρη στις αναβαθμισμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα της συμβίωσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις MULTI-SENSE και τα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), εξασφαλίζουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία σε ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να ζεις μαζί του.

    Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Η οθόνη των 10 ιντσών απεικονίζει τους χάρτες πλοήγησης και προσαρμόζει την εμφάνισή της ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης από τη ρύθμιση του συστήματος MULTI-SENSE. Το νέο Clio εφοδιάζεται με το σύστημα Renault Easy Link, που παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης, και του infotainment.

    Το σύστημα Renault Easy Link διατίθεται πλέον σε δύο εκδόσεις από όπου δίνεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

    Συνδέοντας το smartphone σου μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις τους χάρτες Google Maps με όλες τις πληροφορίες, το μενού και τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει. Ακόμη μπορείς να ακούσεις μουσική της αρεσκείας σου που έχει αποθηκευμένη στο τηλέφωνό σου, χωρίς να απαιτείται κάποια σύνδεση με δίκτυο. Την ίδια στιγμή όλες οι επαφές, οι κλήσεις και τα μηνύματά σου εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη των 10 ιντσών. Αξίζει να τονιστεί ότι η φωτεινότητά της όπως και η φωτεινότητα του ψηφιακού πίνακα οργάνων ρυθμίζεται εύκολα, για να ταξιδεύεις με ασφάλεια τη νύχτα.

    Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι.  Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρείς ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια. Στα βασικά περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, κατατάσσει το νέο Clio μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Efficient Cars 2024: B-Class»