• Efficient Cars 2024: B-Class

    Esprit Alpine: Κορυφαία έκδοση στο πνεύμα της F1!

    • Τάκης Πουρναράκης

    Για πρώτη φορά το νέο Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση esprit Alpine.

    Η μπροστινή γρίλια αντανακλά τη σπορτίβ πλευρά και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του νέου Clio.

    Η κατεργασία της έχει γίνει με θερμοκόλληση και ο τόνος της βαφής αλλάζει από σκούρο στο κέντρο, σε γυαλιστερό ασημί όσο πλησιάζει προς τα άκρα, με αποτέλεσμα να προσθέτει βάθος και δυναμισμό στην εμπρός όψη του αυτοκινήτου.

    Η έκδοση esprit Alpine πατάει σε ζάντες αλουμινίου 17’’ που αντικατοπτρίζουν το DNA της Alpine: κατεργασμένες με κοπή διαμαντιού, σε απόχρωση μαύρο και ανοιχτό γκρι, με μπλε ή μαύρο καπάκι στην πλήμνη (ανάλογα με το χρώμα του αμαξώματος), συντελούν στη δημιουργία της δυναμικής, εκλεπτυσμένης και τεχνολογικά προηγμένης εικόνας του αυτοκινήτου.

    Το λογότυπο Clio στο πίσω μέρος είναι σε χρώμα σκούρο γυαλιστερό μαύρο.

    Το εσωτερικό design είναι και αυτό αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη έκδοση. Το σχήμα των καθισμάτων φροντίζει για την άριστη πλευρική στήριξη του σώματος, ενώ εξασφαλίζει και το ιδανικό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες.

    Οι μπλε εμφανείς ραφές και η στάμπα με το γράμμα “A” της Alpine ψηλά στην πλάτη του καθίσματος, ολοκληρώνουν την εικόνα.

    Στην εξωτερική πλευρά της πλάτης των καθισμάτων διακρίνει κανείς μία λιτή ετικέτα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

    Τα καθίσματα του νέου Clio esprit Alpine είναι επίσης κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά.

    Το τιμόνι σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Alpine: η κόκκινη, λευκή και μπλε διπλή ραφή, το διάτρητο υλικό και το βαθύ γυαλιστερό μαύρο φόντο με το σήμα σε απόχρωση Ice Black στο κέντρο, προκαλούν όποιον κάθεται στη θέση του οδηγού να βάλει μπροστά τον κινητήρα.

    Το ταμπλό διαθέτει επίσης κεντημένη γαλλική σημαία, οι ζώνες ασφαλείας εμπρός και πίσω έχουν χαρακτηριστικό μπλε γαζί (εκτός από τη μεσαία πίσω), τα πεντάλ είναι αλουμινένια και τα μαρσπιέ των μπροστινών θυρών είναι αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκδοση.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Efficient Cars 2024: B-Class»